Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Somlói galuska de ez galuska recept

Somlói galuska de ez galuska recept

A Somlói galuska de ez galuska hozzávalói:
6 db tojás 6 evőkanál cukor 6 evőkanál tejfől 8 evőkanál liszt vaniliáscukor 15 dkg őröltdió,1 liter tej 15 dkg baracklekvár rum vagy rumaroma, mazsola
Mázhoz: 2 evőkanál holland kakaó, fél dl víz

diszitéshez: tejszinhab


A Somlói galuska de ez galuska elkészítési módja:
Elöszer feltesszük a tejet beletesszük a vaniliát,közben a tojássárgáját elkeverjük a tejfőlel, és a lisztel, a tojásfehérjét kemény habbá verjük és ovatossan összekeverjük amikor a tej forrni kezd,evőkanálal kis csikokat szaggatunk a tejbe, pár percig főzzük és szitára szedjük mindig csak keveset, amikor végeztünk vele.Egy nagy tálba elkezdjük sorozni lekvár, dió rumlocsolás ameddig a készlet tart. A mázhoz a fentieket összefőzzük és ráőntjük. a hűtőbe tesszük kb 5-6 órát


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A somlói galuska de ez galuska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook