Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Smarni (Császármorzsa) recept

Smarni (Császármorzsa) recept

A Smarni (Császármorzsa) hozzávalói:
1 liter tej

40 dkg gríz

10 dkg cukor

10 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

8 tojás

15 dkg mazsola

6-8 dkg margarin

pici só

1 citrom reszelt héja

A tálaláshoz:

(eper)lekvár

szörp

porcukor


A Smarni (Császármorzsa) elkészítési módja:
1. A tejet egy lábasba öntjük, és 10 dkg cukorral, 1 csipet sóval felforraljuk, majd hozzákeverjük a reszelt citromhéjat és grízt. Csomómentesre keverjük, majd takarék lángon besűrítjük. Ezután a fazekat hűtőfürdőbe tesszük. 2. A mazsolát forró rumos teával leforrázzuk, picit ázni hagyjuk, majd lecsepegtetjük. 3. Kivesszük a grízt a hűtőfürdőből, és hozzájuk keverjük a tojások sárgáját, majd a mazsolát. 4. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, és óvatosan a grízes masszához keverjük. 5. Egy mély tepsit alaposan kivajazunk, majd beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben 1 óra alatt készre sütjük. Minden 10 percben kinyitjuk a sütőt, kihúzzuk a tepsit, és egy nagy villával összetörjük, és átforgatjuk a morzsadarabokat, hogy jól megpiruljanak. 6. Forrón, porcukorral megszórva tálaljuk. Mindenféle lekvár, szörp illik hozzá, de magában is nagyon finom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A smarni (császármorzsa) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook