Sintértelepi kutyák mentése (beszélgetés)
De hülye vagyok! Tegnap nem mentettem el, azért nem találtad. Korrigáltam! :)
igen, nem is mindenkit lehet összeszokatni. de a kaja is gáz néha. ma vettem 20 kg csirkecuccot meg tésztát, az kb. 4 napra elég. belesek :)))
Nincs ötleted, honnan lehet extra ócsón beszerezni tápot vagy bármi kaját?
8 kutya? le a kalappal!!!mivel eteted őket? nekem is három saját és egy befogadott (+annak kölykei) vannak, de már látom, h az anyakutya is saját lesz...:///
egyébként talán nem is a kaja a legnagyobb probléma, hanem egymás elfogadása. nehéz őket egymáshoz szoktatni. tiszta idegbaj az elején.
írd már meg priviben a címet, mert én csak egy gazdikeresős oldalt találtam, de azon nincs németjuhász.
Igazad van.:( és egyre rosszabb..:( Az új befogadottnak szerencsére nincs nagy baja, műteni nem kell, csak helyi kezelés és antibiotikum. Meg rengeteg kaja, csontsovány. Német juhász, de a nagy szőrén keresztül is látszik minden bordája, csigolyája szegénynek :( Most 5 befogadott és 3 saját van itthon, már lassan nem győzöm kajával :) Nézd meg a kutyust az ózdi gazdikeresős oldalamon. Nagyon kedves, bújós, hálás :)
gratula, h befogadtad.
a legtöbb ilyen szerencsétlen sorsú kutya hihetetlenül hálás. és az emberiség szégyene, h ilyen bántások megtörténhetnek...
Ma újabb árva került hozzám, bár ő nem sintértelepi. Egy lakatlan portát "őrzött", szívességből etették, majd eltűnt. Pár nap után csontsoványan, egy kötéllel a nyakában került elő. Tele van sebekkel, a bal hátsó lába a legcsúnyább, azt valószínűleg műteni is kell.
Szegényke még így, három lábon is követi az embert, bújik, hízeleg, pedig sokat bánthatták...:(
még jó, h ilyen lelkiismeretes...szegény kutyák:(
Befogottaknál 2 hét, leadottnál elméletileg semmi. De a miénk tartja őket, ameddig tudja, főleg ha van rá gazdijelölt vagy egyéb lehetőség, pl. menhely vagy ideiglenes befogadó.
azt tudod, h egy gyepmesteri telepen meddig tartják meg az állatokat?
A miénk is :) A gyepmester is azon van, hogy minél többnek legyen gazdája. Nem egy tipikus "sintér" :)
az itt is van. még jó, mert rengeteg ivartalanítást kell végezni, teljes áron százezrekbe kerülne...de ő csak jelképes árakat kér. tök rendes.
Nálunk ugyanez a helyzet. Saját pénzből veszünk kaját az ideiglenesen elhelyezetteknek...Ritkán adnak innen-onnan. Viszont nagyon segítőkész dokink van :)
máshol sincs sajnos...
nálunk is önerőből szerveződött pár megszállottból az egyesület, és gyakorta költik a saját pénzüket, pedig ők se gazdagok.
egyébként én is ideiglenes befogadó vagyok, örülök, h megtehetem, h legalább ennyit segítek.
Jól mondod, kishalak vagyunk... Ha már nem mindenkit altatnak le, az is eredmény. Sajnos itt semmire nincs pénz.
Folyamatosan változik a számuk, szerencsére sokaknak akad helye. Sajna nem mindenkinek :( és mindig kerülnek be újak...
hány kutya lehet a sintértelepen?
Örülök neki, hogy vannak lelkes állatmentők, állatvédők. Szoktad nézni az SPCA-t az Animal Planeten? Annyi sok jó ötletet lehetne tőlük venni, csak országos összefogás kellene. Minden menhelynek részt kellene vennie benne.....ehhez mi "kishalak" vagyunk. További sok sikert nektek a működéshez. Ha tudok valamit, jelentkezem!
Sajnos sokszor a menhelyeken is teltház van, sőt akár kétszerese is a férőhelyeknek. Mi az ózdi gyepiseken próbálunk segíteni, egyelőre magánemberekként, de már "készül" az egyesület is. Minden összeköttetés jól jön az érdekükben,előre is köszönöm!
Sajnos nálunk már van 3kutya, abból az egyik kutyus úgy fogadtuk be mi is és a szomszédok miatt már nem tudnánk bevállalni még egyet, de mindenképpen terjesztem a kérést és próbálok ideiglenes gazdit keresni. Egyébként menhelyekre nem lehetne őket vinni? Van Nagykanizsán egy nagyon jó menhely, ahol biztosan tudnak segíteni pár kutyuson, illetve a tapolcai menhellyel próbáld meg felvenni a kapcsolatot, mert ott német állampolgár az üzemeltető és sok kutyust visznek ki németországba is. Ha gondolod az összeköttetésben esetleg segíthetek.
Szia!
Mi Borsodban, de a kutyákat mindenfelé helyezünk el az országban, ahol csak sikerül. Múlt héten is ment egy- névszerint Döme:)- Zalába, ideiglenes befogadóhoz. Te is vállalnál gondozást?
Szia én nagyon szívesen segítek, ha tudok. Zala megyében élek, az ország melyik részében van szükség segítségre??
Gyepis kutyák mentéséhez keresnék ideiglenes befogadókat és bármilyen segítséget, ötletet állatbarátoktól ahhoz hogy minél többen maradhassanak életben.
További ajánlott fórumok: