Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Serpenyős burgonya recept

Serpenyős burgonya recept

Elkészítési idő 70 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Serpenyős burgonya hozzávalói:
1 kg burgonya
10 dkg zsír vagy étolaj
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint: patikasó, fűszerpaprika, őrölt bors


A Serpenyős burgonya elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítottam, megmostam és hasábokra vágtam. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát egy nagyobb serpenyőben a zsíron üvegesre pároltam, hozzáadtam a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, és kissé tovább pirítottam. A tűzről levéve hozzákevertem a hasábokra vágott burgonyát. Jól átforgattam, majd annyi vizet öntöttem rá, hogy majdnem ellepje. Hozzáadtam a megmosott, felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, ízlés szerint fűszereztem és fedő alatt készre főztem.

A serpenyős burgonyát gazdagíthatjuk karikára vágott debreceni páros kolbásszal vagy füstölt kolbászkarikákkal.
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A serpenyős burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook