Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Ludaskása recept

Ludaskása recept

Elkészítési idő 90 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Ludaskása hozzávalói:
1 kg libaaprólék
2 db libazúza
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
1 szelet karalábé
1 kis fej vöröshagyma
5-10 szem egész bors
25 dkg rizs
5 dkg libazsír vagy étolaj
ízlés szerint: patikasó, őrölt bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, füszerpaprika


A Ludaskása elkészítési módja:
A libaaprólékot és a zúzát alaposan megtisztítottam és feldaraboltam. A feldarabolt húsra annyi hideg vizet öntöttem, hogy éppen ellepte. Megsóztam és héjastul beletettem a megmosott vöröshagymát, teatojásban az egész borsot, majd lassú tűzön félpuhára főztem. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét megtisztítottam, megmostam, kockára vágtam. A húsleveshez adtam és készre főztem. A levesből kivettem a vöröshagymát, kiemeltem a teatojást, majd a húslevest leszűrtem. A megmosott, lecsurgatott rizst a zsíron vagy olajon megfuttattam és kétszeres mennyiségű húslével felöntöttem. Ízlés szerint fűszereztem és készre főztem. A megfőtt rizst a hússal óvatosan összekevertem és forrón tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A ludaskása elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook