Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Kapros harcsapaprikás recept

Kapros harcsapaprikás recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Kapros harcsapaprikás hozzávalói:
1/2 kg harcsafilé
2 dl tejföl
1 db nagyobb vöröshagyma
2 ek. étolaj
1 ek. libazsír
1 ek liszt
ízlés szerint: patikasó, őrölt bors, őrölt kömény, fűszerpaprika, kaporlevél


Kapros harcsapaprikás

A Kapros harcsapaprikás elkészítési módja:
Először a harcsfilét aprítottam kisebb kockákra. Majd a megtisztított és felkockázott vöröshagymát dinszteltem meg a zsiradékon. Utána már adtam is hozzá a harcsafilét és pár percig pirítottam, majd egy kevés vizet öntöttem alá, fűszereztem és kis lángon pároltam tovább 10-12 percig, néha megkevergetve. Közben a lisztet elkevertem a tejföllel és hozzáadtam a harcsához. Egy-két percig még forraltam és el is készült ez a nagyon finom harcsapaprikás. Túlfőzni nem szabad, mert csak szétesik a hal. Köretként ezúttal tarhonyát készítettem.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Halas ételek receptjei


A kapros harcsapaprikás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook