Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sárgarépa főzelék borban párolva recept

Sárgarépa főzelék borban párolva recept

A Sárgarépa főzelék borban párolva hozzávalói:
1 kg sárgarépa
1 csokor petrezselyem zöld
2 ek zsír
1 dl száraz rozé bor
1 kávéskanál pirospaprika
3 ek finomliszt
3 dl tej
ízlés szerint só


A Sárgarépa főzelék borban párolva elkészítési módja:
A sárgarépát felszeletelem és a zsíron a bor hozzáadásával puhára párolom, majd megszórom finomliszttel és állandó keverés mellett pirítom pár percig. Ezután félrehúzom a lángról, megszórom pirospaprikával és a felaprított petrezselyemmel, elkeverem, felöntöm a tejjel, simára keverem, sózom és jól kiforralom. Ha szükséges, még vízzel hígítom.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sárgarépa főzelék borban párolva elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook