Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Zöldséges rakott karaj recept

Zöldséges rakott karaj recept

Elkészítési idő 60 perc

A Zöldséges rakott karaj hozzávalói:
8 szelet sertés rövidkaraj
30 dkg franciasaláta alap
8 szelet füstölt sonka
10 db lapkasajt

A besamellhez:
5 dkg vaj
2 ek liszt
3,5 dl tej
só, bors, szerecsendió
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint


A Zöldséges rakott karaj elkészítési módja:
A hússzeleteket besózzuk megborsozzuk, megforgatjuk lisztbe, majd pici zsiradékon hirtelen elősütjük. A kész husikat egy jénai tálba vagy tepsibe fektetjük. Elkészítjük a mártást, vajban fehéredésig sütjük a lisztet, majd felöntjük tejjel és megfelelő állagúra főzzük. Amikor kész, fűszerezzük, pici só, citromlé, bors és szerecsendió majd a végén a zúzott fokhagyma. Franciasaláta-alapot forró vízben merítettem, kb 2 percig, majd összekeverjük a besamell mártással. Hússzeleteken elosztjuk, majd teszünk rá 1-1 szelet sonkát és lapka sajttal befedjük. A húst lefedjük fóliával és 40 percig 180 fokon sütjük. Majd levesszük róla a fóliát és kicsit megpirítjuk.

Párolt rizzsel tálaljuk!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A zöldséges rakott karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook