Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sárgarépa bombon recept

Sárgarépa bombon recept


Elkészítési idő 50 perc

A Sárgarépa bombon hozzávalói:
50 dkg sárgarépa
20 dkg cukor
1/2 narancs reszelt héja


Sárgarépa bombon

A Sárgarépa bombon elkészítési módja:
A sárgarépát megtisztítom, leszeletelem, és kevés vízben, a narancshéjjal együtt megpárolom. Botmixerrel pépesítem, hozzáadom a cukrot, és lassú tűzon, állandó kevergetés mellett lekvársűrűségűre főzöm. Amikor kihűlt, gombócokat formálok belőle.

Ha kevés az időm, illetve a türelmem, lerövidíthetem a készítés idejét azzal, hogy a még meleg masszához - a mixerelés után - a cukor mellett hozzáadok 20 dkg kekszport és diónyi vajat v. margarint, mindezeket jól összedolgozom, és így formálok belőle golyócskákat. A végén kekszporban megforgatom őket, és kínálom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sárgarépa bombon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook