Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sárgabarackos szelet recept

Sárgabarackos szelet recept

A Sárgabarackos szelet hozzávalói:
A tésztához:
12,5 dkg finomliszt
12,5 dkg zabpehely
12,5 dkg dió, durvára őrölve
10 dkg cukor
1 csipet só
15 dkg vaj, megolvasztva és langyosra hűtve
A töltelékhez:
30 dkg aszalt sárgabarack
1 dl frissen facsart narancslé
1 dl rum
½ dl víz
4 evőkanál cukor
½ citrom leve
½ kávéskanál őrölt fahéj
esetleg még néhány evőkanál víz

Tálaláshoz:
baracklekvárral ízesített tejszínhab

a tepsi kikenéséhez kevés vaj


A Sárgabarackos szelet elkészítési módja:
Először a tölteléket készítjük el. Az aszalt sárgabarackot beletesszük egy lábosba, ráöntjük a narancslevet, a vizet és a rumot, aztán hozzákeverjük a cukrot, a citromlevet és az őrölt fahéjat. Mérsékelt lángon annyi ideig főzzük, hogy az aszalt barack puhára főjjön. Néha megkeverjük, de nem kell folyamatosan. Ha a barack megfőtt, lehúzzuk a tűzről, és megvárjuk, hogy kihűljön. Ezután botmixerrel az egészet összeturmixoljuk, és ha a végeredmény sűrűbb, mint egy szokásos baracklekvár, kellő mennyiségű vízzel felhígítjuk. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazzuk egy 30x20 cm-es tepsi alját és oldalait. A tészta pár pillanat alatt elkészül. Beleszórjuk egy tálba a lisztet, a zabpelyhez, a durvára őrölt diót, a cukrot és a sót, majd ráöntjük a langyos, olvadt vajat, és az egészet összekeverjük. Olyan lesz, mint a nedves homok, és ez így rendben is van. A tészta felét egyenletes vastagságban beleöntjük a kivajazott tepsibe, majd jöhet rá a töltelék, végül pedig a tészta másik része, egyenletes vastagságban rámorzsolva. A sütit a forró sütőbe téve, 40-45 percig sütjük. Ha kihűlt, barackos tejszínhabbal tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sárgabarackos szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook