Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sárgabarackos joghurttorta recept

Sárgabarackos joghurttorta recept

A Sárgabarackos joghurttorta hozzávalói:
3 tojás
20 dkg cukor
3 zacskó vaníliás cukor
7-8 dkg liszt
5 dkg étkezési búzakeményítő
1 púpozott teáskanál sütőpor
kb, 1,2 kg sárgabarack vagy 2 doboz sárgabarackbefőtt
42 g zselatin
1 liter joghurt
1 citrom reszelt héja
fél dl sárgabaracklikőr
6,5 dl tejszín
5 dkg mandulapehely
5 dkg felaprított és 1 evőkanál darált, nem sózott pisztácia
sütőpapír


A Sárgabarackos joghurttorta elkészítési módja:
A tojások fehérjét 3 ek. hideg vízzel kemény habbá verjük. Közben beleszórunk 7 dkg cukort és 1 zacskó vaníliás cukrot. Beledolgozzuk a tojássárgákat, majd rászitáljuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 25-30 percig sütjük. - A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A piskótát keresztben úgy vágjuk ketté, hogy az alsó lap valamivel vastagabb legyen. Magas (kb. 8,5 cm) tortakarimát pattintunk köréje. - A joghurtot 10 dkg cukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral és a lereszelt citromhéjjak kikeverjük. 33 g zselatint feloldunk, a likőrbe vegyítjük, és a joghurthoz adjuk. Beleforgatjuk a 2,5 dl tejszínből vert kemény habot és a krém negyed érszét az alsó lapra simítjuk. A kimagozott barack vagy a lecsöpögtetett befőtt felével kirakjuk, és a maradék krémet 4-5 evőkanálnyi kivételével rásimítjuk. Közepébe mélyedést nyomunk, és 15 percre a hűtőszekrénybe állítjuk. - A maradék barack felét 2-3 dkg cukorral pürésítjük. Belekeverjük a maradék feloldott zselatint és joghurtkrémet, majd a mélyedésbe halmozzuk. A másik tortalappal befedjük, és lehetőleg egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. - 4 dl tejszínt 1 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verünk, és 2/3 részével a karima eltávolítása után a tortát bevonjuk. Oldalába megpirított mandulapelyhet és felaprított pisztáciát nyomkodunk, a tetejét a maradék, cikkekre vágott barackkal díszítjük. A maradék tejszínhabot csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk. A tortára habrózsákat nyomunk és darált pisztáciát szórunk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sárgabarackos joghurttorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook