Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sült-Klasszikus túrótorta (16 szelet!) recept

Sült-Klasszikus túrótorta (16 szelet!) recept

Elkészítési idő 105 perc

A Sült-Klasszikus túrótorta (16 szelet!) hozzávalói:
A tésztához:

15 dkg liszt,
1 tojás,
7 dkg cukor,
10 dkg vaj,
1 zacskó vaníliás cukor,
csipetnyi sütőpor,
csipetnyi só.

A töltelékhez:

75 dkg tehéntúró,
4 tojás,
2 dl tejszín,
15 dkg cukor,
1 teáskanál citromlé,
5 dkg étkezési búzakeményítő


A Sült-Klasszikus túrótorta (16 szelet!) elkészítési módja:
Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a vajat a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral együtt. Robotgéppel, alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 28 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy 3 cm magas pereme is legyen. Villával megszurkáljuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben 10 percig sütjük. - Közben a töltelékhez robotgéppel, alacsony fokozaton összekeverjük a túrót a tojások sárgájával, a citromlével, a búzakeményítővel és a cukorral. Robotgéppel, külön-külön kemény habbá verjük a tejszínt és a tojásfehérjét. Mindkettőt belekeverjük a túrókrémbe. - A masszát az elősütött tésztára simítjuk és visszatoljuk a sütőbe. 180 fokon 60-70 percig sütjük. Kikapcsolt sütőben, nyitott ajtó mellett 20 percig állni hagyjuk, mielőtt kivennénk a formából.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sült-klasszikus túrótorta (16 szelet!) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook