Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sajtos-tejfölös-prézlis hús recept

Sajtos-tejfölös-prézlis hús recept

Elkészítési idő 60 perc

A Sajtos-tejfölös-prézlis hús hozzávalói:
5-6 szelet karaj vagy combhús
25 dkg trapista sajt
10 dkg margarin
1 kis doboz tejföl
só, bors,


A Sajtos-tejfölös-prézlis hús elkészítési módja:
A húst kikloffolom, azután besózom, beborsozom. Kicsit állni hagyom a szeleteket, közben lereszelem a sajtot. Margarint olvasztok egy serpenyőbe és a hússzeleteket egy kissé megsütöm, oldalanként kb. fél percig. Mikor kiemelem rögtön zsemlemorzsába hempergetem és így helyezem szépen egymás mellé egy kivajazott tepsibe vagy sütőtálba. Ha mindegyik hús benne van, a tetejüket bevonom egyenletes rétegben tejföllel és bőven megszórom reszelt sajttal. Végül alufóliával lefedem és megsütöm.

Én mindig krumplipürével tálalom. Valami isteni finom. Bátran ajánlom kipróbálásra.


Kategória: Húsételek receptjei


A sajtos-tejfölös-prézlis hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook