Sajtos tallér recept

Elkészítési idő 20 perc

A Sajtos tallér hozzávalói:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 dl tejföl
2 kk. só
1/2 sütőpor
Krém:
20 dkg margarin
30 dkg reszelt sajt


A Sajtos tallér elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 részre osztjuk, nagyon vékonyra kisodorjuk, a krémet is 4 felé vesszük és rákenjük a lapokra. Feltekerjük mint a kalácsot és egy éjszakára hűtőbe tesszük (folpackba, hogy ki ne száradjon) Másnak 3mm vastagra szeljük és zsírpapírral bélelt tepsibe fektetjük, előmelegített sütőbe sütjük pirosra.

Akár le is lehet fagyasztani még nyersen és amikor kezd kiolvadni könnyű szelni. Füstölt sajttal is érdemes kipróbálni.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtos tallér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook