Saját 6-10 pontos "aranyszabályod" (beszélgetés)
Sziasztok!
Almeno szabályai nagyon jók. Egyszer rúgtam fel az elsőt, azóta is bánom.
Maradjunk a diétánál:) Nálam ezek:
1. 3 liter folyadék, ásványvíz leginkább
2. zéró fehér cukor
3. zéró fehér liszt (esetleg valami spec. szénhidrátcsökkentővel keverve)
4. hús és zöldség minden nap
5. nem éhezem
6. heti 4-5x torna
7. nem érdekel, ki sértődik meg rajta, hogy nem eszem meg mindent
Pillanatnyilag ennyi jut eszembe...
NEm is annyira a módszer vagy orvos,Norbi ,Alexandra,Atkins stb..a lényeg,hanem a kitartás,és az akaraterő csakis ezen múlik,hogy ne adjuk fel,még akkor sem,ha stagnál a súly.
Lehet itt felállítani aranyszabályokat,ha egy idő után nem tarja be az ember.
Sziasztok!
Érdekes, hogy ahány orvos, az mind mást mond:(
Így igazodjon ki rajtuk az ember...
Én is a gyakori evés híve vagyok, bár túl nagy fogyásról még nem tudok beszámolni, de igyekszem.
Szerintem ez annyira egyéni szervezet függő. Mármint h kinek mi válik be. Minden ember más és minden embernek magának kell kitapasztalnia, h mi válik be.
Én a naponta 5X étkezünk elvvel fogytam 11 kilót. És nagyon örülök neki, és egyáltalán nem éreztem kényszernek.
én is ezeket tartom fontosnak +2:
- felejtsd el az evés miatti bűntudatot! amit megettél, és tiltó listás volt, az akkor kellett, edd meg élvezettel és lépj tovább, igyekezz újra az egészséges étkekre koncentrálni;
- az első nagy sóhajig egyél;
Igen sokáig én is így tudtam,hogy nem egészséges,viszont az orvos megcáfolt.
PL vesekövet okozhat ásványvíz,a fogak romlásához is vezethet.
Ösztrogén nem csak a csapvízben van,amivel fürödsz ,tusfürdő,hajsampon abban is ,sőt a tejtermékekben, a zöldség-gyümölcsökben is:-)
Több szakértői vélemény szerint nincs különbség az ásványvíz és a csapvíz között,sőt az ásványvizek 30-40%-a fogyasztásra alkalmatlan,mégis isszák!Beakartam linkelni az adott lap linkjét,de a hoxa nem engedi.
Dr. Tóth Tamás obezitológus. AKi esetleg nem tudja ki ő. Ő fogyasztotta le Pataki Zitát,Most az X.factoros Tarány Tamás is az ő segítségével fogyott 15 kilót.
3 étkezést javasol,a napi 5x kevés étkezés szerinte hülyeség,ugyanis ahogy beindulnak az ízelőbimbók,a szervezet azonnal leállítja a kalóriafelhasználást,mert azt hiszi jön az újabb kajaadag.
Ezt már bemásolom tőle,mert érdekes:
Tóth a napi három étkezés híve, köztük 4-5 óra szünettel (alvás nem számít), mert csak így tud a szervezet effektíve zsírt fogyasztani/égetni. Szerinte a napi öt étkezés túl sok, nincs a szervezetnek ideje a raktárból elővenni a zsírt és elégetni. Ráadásul szerinte az átlag magyar napi 12-szer étkezik. De ehhez tudni kell, hogy:
(9) Étkezésnek számít minden, aminek íze van (rágó, kávé, tea, citromoízű ásványvíz, satöbbi). Azért, mert az ízingerre a szervezet azonnal leállítja a zsírégetést. Tudja, hogy jön a kaja.
(10) Egy étkezésnek számít minden, amit 50 percen belül elfogyasztunk. Tehát az ebéd után 30 perccel elfogyasztott kávé még nem új étkezés.
ÉN így fogytam le 24 kilót. Így tartom a súlyom 2 éve,és így nincsennek hiánytüneteim sem,pl vitamin és ásványianyag,mert mindent eszek,délelőtt folyamán és délután 14 óráig.
Erről vérképeredményeim vannak,a vasértékem a legmagasabb érték határán van.
BOcsi kicsit hosszú voltam,de úgy érzem meg kellett védenem a módszerem:-)
3. csapvíz?! hát az nem túl egészséges...tele van ösztrogénnel, meg minden sz@rral
4. na ezt pl. én nem csinálhatnám, nekem kötelező 3 óránként ennem :)
5. ezt sem...és sztem mindenkinek kell az energia estére is...
Látom az 5. hiányzik, folytatnám...
5. Munka után nincs sms, és telefonhívás.
Ez milyen??! :) Jók vagytok, jót mulattam:)
De van némi igaza mindenkinek:)
Az enyém:
1.Heti min.5x1 vagy 2 óra intenzív mozgás,torna
2.Torna előtt-és után 1,5 órán keresztül nincs étkezés
3.sok olyadék. min 2 liter csapvíz
4. Az étkezések között legalább 4-5 óra teljen el.
5. A délelőtt folyamán enni mindent,délután 14 óra után már csak fehérje köret nélkül
Tessék???
Még pedig???
Eszkimók aranyszabálya:
Kunyhó mögött sárga hóból nem eszünk...
Ez nem 6 és nem diétás.. De aranyszabály.
1. nem szeretünk egymásba
2. nem rúgjuk szét egymás családját.
3. nem írjuk ki az üzenőfalra, h. legutóbb mekkorát dugtunk..