Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rumos-gesztenyés tekercs recept

Rumos-gesztenyés tekercs recept


Elkészítési idő 30 perc

A Rumos-gesztenyés tekercs hozzávalói:
A tésztához:
30 dkg darált keksz,
1,5 dl feketekávé,
1 ek. cukrozatlan kakaópor,
1 csomag vaníliás cukor,
3 ek. rum

A krémhez:
20 dkg gesztenyemassza,
15 dkg margarin


A Rumos-gesztenyés tekercs elkészítési módja:
Először a tésztát készítettem el. A hozzávalókat kézzel annyira gyúrtam össze, hogy jól nyújtható masszát kaptam. Majd egy műanyag fólián négyzet alakúra szétnyomkodtam. Ezt követően a szobameleg gesztenyemasszát a margarinnal alaposan kikevertem és egyenletesen megkentem a tésztát. Szorosan feltekertem és néhány órára hűtőszekrénybe helyeztem. Miután jól lehűlt már csak a fóliát kellett levenni róla és egyenletesen felszeletelni.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , jan. 16. 23:06
A rumos-gesztenyés tekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook