Rövid hajú a 3éves kislányom (beszélgetés)
Hasonlóra gondoltam én is. :D
De úgy tűnik, nem ez a beszólás a fő ok...
Hozzáteszem: soha senki hajának hosszába nem szóltam bele. A lányaimat kis koruktól fogva megkérdeztem, levágjuk-e vagy növeszteni akarja.
Általában a rövidet kérték. Ha megnövesztették, akkor sem tartott sokáig a dolog.
Igaz, inkább a fizikai ügyességet vártam el tőlük, mint a tükör előtt ülést.
Le kellene vágni rövidre a haját, úgy értem, tényleg fiús rövidre. Hamarabb erősödne, pláne ha vitaminokat is adnál neki.
Komolyan ennyire fontos az a hajhossz? Mit szólnátok, ha foltosa hullana a kicsinek a haja? Vagy más betegsége lenne? Istennek hála, hogy egészséges!
És tényleg ennyien kínozzátok meleg nyárban a gyerekeket? A hosszú hajjal, ami nagyon kényelmetlen?
Az első linket nem tudtam megnézni csak a másodikat,de azzal rátudta menni az albumodra.
Már balerina kontyot is tudsz neki csinálni,tök jó,még ha hajfánk ,de akkor is,előrelépés,ha meg nem hajfánk,akkor meg még jobb a helyzet:-)
Az én kislányonmak többször volt visszavágva hátközépig,és megint fenék alá ér.
Mondjuk én nem a haja miatt aggódtam,hanem,hogy nem beszélt 3 éves kora után kezdett csak el tőmondatokat mondani.
De szerencsére,már csak a múlt,millió fejlesztésre hordás, után 5 kitűnő és 4 jól megfeleltel zárta az 1 évet :-)
Azért a külső nem ennyire fontos.
És ha bárki cikizné a gyerekemet a külseje miatt, ezt igencsak a tudomására hoznám.
Nagyon szép kislányod van!
Az Én kislányom 3,5 évesen ment obiba,olyasmi haja volt hosszra mint most a Te kislányodnak,nagycsoport végére derékig ért neki.
Csináltam képet,berakom a naplómba,nézd meg!
1 kép 3 éves
2. kép 4 éves
3. ép ovis ballagás.
Remélem sikerül megnyugodnod,ha meglátod a képeket:-)
Nem tulajdonítasz túl sok fontosságot a hajnak meg a frizurának?
Nekem volt hosszú hajam, de nem szerettem pampillázni, és egy idő után le is vágattam, mert nem bírtam vele.
Persze ha a saját hajadat is úgy kezeled, mint valami különleges kincset, akkor a kislányod ezt látván, keseregni fog.
Holott, a képeket nézve, aranyos kis haja van! Még örülhet is ebben a meleg időben, hogy nem izzad rá a haja.
Ne már, képes emiatt cukkolni?? Vagy te reagálod túl?
Én is ismerek olyanokat, akiknek a 3 éves kislányának majdnem derékig ér a haja, na de az a kislány már 5 centis hajjal született, nem volt 1 éves koráig kopasz, mint a legtöbb gyerek.
Egyébként tanácsolom, hogy ha rövid a kis haja, akkor is próbáld meg befonni úgy, hogy fentről indul, nagyon fog neki tetszeni, és ezt rövid hajjal is meg lehet csinálni. És nagyon praktikus az oviban:)))
Igen, a legkisebb lányomnak pont ilyen babahaja van:) a középsőnek 3 évesen olyan szép kis vörös lobonca volt, hogy alig bírtam megfésülni, de ő utálta a frizurákat. A picúr pedig állandóan nyaggat, hogy fonott copfot akar, be is fonom neki, tök csúszkál meg minden, van is olyan 4-5 milli széles a végén, amikor begumizom:))) Mikor végzek vele, mindig megfogdossa és hisztizik egy kicsit, hogy miért nem csinálom neki hosszabbra, olyanra, mint a nővérének van... Így minden alkalommal elmagyarázom, hogy még nőnie kell a hajnak.
Nem tudom, hogy egyik gyereknek miért ilyen, a másiknak miért hosszabb/rövidebb 3 évesen, én mindegyiknek ugyanolyan gyakran vágtam a végéből, nyilván nagyon egyéni. Ne csinálj belőle gondot, szerintem csini a lánykád:)))
Ne butáskodj már!!! Ezért aggódsz, egy buta nő miatt???
Az én lányom ráült a hajára 3 évesen, de eszembe nem jutott volna ebből előnyt kovácsolni, főleg más gyerekét megszólni. Nem a haj, nem is a szépség a lényeg, hanem a gyerekekben rejlő báj. Nőj fel , ne adj már egy ostoba nő szavára, mert ostoba, ha ezzel cukkol. Ne vedd már magadra :D
Olyan gyönyörű gyerek...nem is értem, hogy jutott eszedbe a hajával elégedetlenkedni. :)))
Marcsix, a tieid is király és királylány! :)))
Gyönyörű kislány!
És a haja is szép. Nem kell siettetni :)
Szerintem nagyon szép kislányod van ls a haja is megfelelő.
Van egy ismerősöm 3 éves a kislánya és csecsemő haja van, ezt úgy értem nem a sűrű, hanem a pihe.
Nem lesz semmi gond az oviban, hidd el, túlreagálod a dolgot.
Gyönyörű kislány, gratulálok.
Dícsérd csak folyamatosan, nehogy azt érezze, hogy egy ilyen apróság miatt ő 'nem elég jó'.
Vegyél neki szép kis kiegészítőket, csatocskákat, szép ráfot a hajába. Ezek később, ha hosszabb lesz a haja, akkor is jól jönnek majd. :-)
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- Mikor lehet menni, az oviba beiratkozni? (kislányom júliusba lesz 3éves)
- Holnap lesz az óvodában farsang és a kislányom Belle-nek öltözik.Tudtok ajánlani rövid verset ajánlani a jelmez bemutatáshoz?