Roston sütött keleti tintahalak elfogyasztása miként lehetséges? (tudásbázis)
Vagy: Paradicsomos, halas tésztába is belekeverheted, szerintem.
3-4 nagyobb paradicsom
1 halkonzerv (ne tonhal legyen!)
1 kisüveges fekete olívabogyó
néhány szem kapribogyó
2-3 nagyobb gerezd fokhagyma
babérlevél
bazsalikom
oregánó
olívaolaj
egy kis citromlé
spagetti tészta
Elkészítés:
A tésztát feltesszük főni, közben egy kis olívaolajon az apróra vágott paradicsomot elkezdjük párolni a babérlevéllel. Amikor már széfőtt a paradicsom, belenyomjuk a fokhagymát, fűszerezzük az oregánóval, a bazsalikommal, és tovább pároljuk, amíg masszaszerű lesz. Közben a halat szétnyomkodjuk egy villával, egy tálba tesszük, egy kis citromlét csepegtetünk rá. Ráteszünk néhány kapribogyót, majd a kifőtt tésztát. A tetejére öntjük a paradicsomos szószt, majd jól összekevertjük. Végül fekete olívával díszítjük, és reszelt parmezánnal fogyaszthatjuk.
Köszi a választ. Eddig nem tudtam belépni.
Úgy nézem, hogy a pici tintahalak (kb. 4-5 cm) egészben vannak egy olajos lében. Nem tudom, hogy a levét fel lehet-e használni. Én nem szeretem a halféléket, így ilyet még látni sem láttam, ezért vagyok tanácstalan.
Próbáld meg salátának elkészíteni,
Az öntethez az ecethez és citromléhez adjuk a sót, borsot, kikeverjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olívaolajat és egyenletesen elkeverjük. Hozzáadjuk a felkarikázott uborkát, szárzellert és negyedelt koktélparadicsomot, végül a tintahal karikákat. Összeforgatjuk és hozzáadjuk a finomra aprított kaprot és petrezselymet. Ízlés szerint további sót, borsot és citromlevet adunk hozzá.
További ajánlott fórumok:
- Fél év alatt 20 kg minusz! Lehetséges diétával és mozgással?
- Lapos has rövid időn belül. Lehetséges?
- Iskolai érdemjegy kijavítása lehetséges?
- Nős férfi udvarolna? Lehetséges ez?
- 2 gyerek nevelése egyedül - lehetséges?
- Szerintetek hogy lehetséges az, hogy egy férfi és egy nő nagyon jól kijönnek, kedvelik egymást, érdekli őket a másik, mégsem alkotnak párt?