Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Roston sütött keleti tintahalak elfogyasztása miként lehetséges? fórum

Roston sütött keleti tintahalak elfogyasztása miként lehetséges? (tudásbázis kérdés)


2014. aug. 13. 08:03
Megnéztem, hoztunk olaszból paradicsomos hering konzervet, szerintem ezzel jó lesz.
9. bnedora (válaszként erre: 8. - Georgina319)
2014. aug. 13. 08:00
Köszi szépen, ez jól hangzik:-)
2014. aug. 13. 07:48

Vagy: Paradicsomos, halas tésztába is belekeverheted, szerintem.

3-4 nagyobb paradicsom

1 halkonzerv (ne tonhal legyen!)

1 kisüveges fekete olívabogyó

néhány szem kapribogyó

2-3 nagyobb gerezd fokhagyma

babérlevél

bazsalikom

oregánó

olívaolaj

egy kis citromlé

spagetti tészta

Elkészítés:


A tésztát feltesszük főni, közben egy kis olívaolajon az apróra vágott paradicsomot elkezdjük párolni a babérlevéllel. Amikor már széfőtt a paradicsom, belenyomjuk a fokhagymát, fűszerezzük az oregánóval, a bazsalikommal, és tovább pároljuk, amíg masszaszerű lesz. Közben a halat szétnyomkodjuk egy villával, egy tálba tesszük, egy kis citromlét csepegtetünk rá. Ráteszünk néhány kapribogyót, majd a kifőtt tésztát. A tetejére öntjük a paradicsomos szószt, majd jól összekevertjük. Végül fekete olívával díszítjük, és reszelt parmezánnal fogyaszthatjuk.

2014. aug. 13. 07:27
Halkrémes szendvicsre is felrakhatod dísznek, egy kis citromkarika kíséretében
2014. aug. 12. 20:26
Senki más nem tud nekem segíteni?
2014. aug. 12. 13:45

Köszi a választ. Eddig nem tudtam belépni.

Úgy nézem, hogy a pici tintahalak (kb. 4-5 cm) egészben vannak egy olajos lében. Nem tudom, hogy a levét fel lehet-e használni. Én nem szeretem a halféléket, így ilyet még látni sem láttam, ezért vagyok tanácstalan.

2014. aug. 12. 11:01
vagy paradicsom szósszal, ha szeretitek.
2014. aug. 12. 11:00

Próbáld meg salátának elkészíteni,

Az öntethez az ecethez és citromléhez adjuk a sót, borsot, kikeverjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olívaolajat és egyenletesen elkeverjük. Hozzáadjuk a felkarikázott uborkát, szárzellert és negyedelt koktélparadicsomot, végül a tintahal karikákat. Összeforgatjuk és hozzáadjuk a finomra aprított kaprot és petrezselymet. Ízlés szerint további sót, borsot és citromlevet adunk hozzá.

2014. aug. 12. 10:01
A fiam Olaszországban vásárolta az említett tintahalakat. Szeretném megkérdezni, hogy milyen módon lehet elfogyasztani ezt az ételt. Úgy nézem, hogy már el van készítve, és olajban van tárolva. Esetleg önmagában fogyasztható, vagy valami saláta, tészta kell-e hozzá.
2014. aug. 12. 09:58
Roston sütött keleti tintahalak elfogyasztása miként lehetséges?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook