Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Ropogós sajtos tallér teljeskiőrlésűből recept

Ropogós sajtos tallér teljeskiőrlésűből recept

Elkészítési idő 90 perc

A Ropogós sajtos tallér teljeskiőrlésűből hozzávalói:
1 kg teljeskiőrlésű búzaliszt
1 evőkanál só
1 kávés kanál sütőpor
30-40dkg reszelt sajt
25dkg margarin
1 nagy doboz tejföl
3-4 tojás
ízlés szerint kömény mag


A Ropogós sajtos tallér teljeskiőrlésűből elkészítési módja:
Úgyan úgy készül, mint az eredeti változat sima lisztből. A hozzávalókat összegyúrjuk. Majd kis golyócskákat formálva belőle, tallérsütőbe össze nyomjuk és mind a két oldalukat 10-15 másodperc alatt készre sütjük.

A teljeskiőrlésű liszt-hez, több "adalék kell" sajt, tojás, sütőport is elbír félzacskóval is.
A sütésnél nagyon figyelni kell!!! Itt nem lehet "ott felejteni" a tallért a sütőben, mert bizony nem csak "sötététebb" (mert nem piros, hanem barnás lesz), hanem bizony megkeseredik, ha túlsütjük...

Megéri kipróbálni, ezt a verziót is! Én most már csak így sütöm:) Bizony nagyon finom teljeskiőrlésű lisztből és még egy kis korpát is szoktam hozzákeverni.


Kategória: Reform ételek receptjei


A ropogós sajtos tallér teljeskiőrlésűből elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook