Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Ketchup befőzés recept

Ketchup befőzés recept

Zsírszegény Zsírszegény

A Ketchup befőzés hozzávalói:
12 kg paradicsom
1 kg paprika (jobb a piros, szebb lesz a színe)
1 kg alma
1 kg hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
4-5 szál zeller
1 nagy csokor petrezselyemzöld
20 dkg cukor
1 dcl ecet
1,5 evőkanál só
2 kiskanál mustármag
2 kiskanál szekfűbors
2 kiskanál szekfűszeg
2 kiskanál őrölt feketebors
5-6 babérlevél


A Ketchup befőzés elkészítési módja:
A paradicsomot, paprikát, almát (héjastól), hagymát (félbevágva), fokhagymát, zellert, petrezselyemzöldet felteszem főni, ha megpuhult, átpaszírozom. Merülő mixerrel simára keverem. Újra felteszem főni, hozzáadom az ízesítőszereket, a darabos fűszereket kis zsákban belelógatom, az ecetet a végén öntöm bele. Főzöm még 2-3 órát, hogy sűrűsödjön, ha jónak látom, üvegekbe merem, szárazdunsztba teszem 24 órára.

3 év alatt kísérleteztem ki ezt több receptből, a családnak ez ízlik legjobban, kb. 1 évre elég ez az adag (6-an esszük). Lehet még hozzátenni egyéb fűszereket is ízlés szerint, vagy több cukrot, ecetet. 10 éve így teszem el.
Tegnap csináltam, elfelejtettem ecetet hozzáönteni, így is jó lett, legalább egészséges.

Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , 2008. aug. 13. 14:37

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook