Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Ropogós bőrös sertéscomb ananászos-káposztás burgonyával recept

Ropogós bőrös sertéscomb ananászos-káposztás burgonyával recept

A Ropogós bőrös sertéscomb ananászos-káposztás burgonyával hozzávalói:
1,2 kg bőrös sertéscomb
1 kg nem szétfővő burgonya
5 közepes vöröshagyma
2 db chilipaprika
3 evőkanál sertészsír
1 doboz körszeletes ananászbefőtt
1 kg fehérboros savanyú káposzta
2 babérlevél
2 szegfűszeg
kevés borókabogyó
3 evőkanál méz
1 dl sör

frissen őrölt bors


A Ropogós bőrös sertéscomb ananászos-káposztás burgonyával elkészítési módja:
A húst megmossuk, megtöröljük. A bőrt rombusz alakban bevagdossuk, majd sóval és őrölt borssal bőségesen megszórjuk. A meghámozott burgonyát durvára felkockázzuk. A vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk. A hosszában felhasított chilipaprikát a magok kikaparása után felaprítjuk. Nagymértetű serpenyőben a zsírt felhevítjük. Beleszórjuk a burgonyát meg a hagymát, és megpirítjuk. A feldarabolt ananászt a levével együtt a burgonyához adjuk. Belevegyítjük a káposztát, a babérlevelet, a szegfűszeget, a borókabogyót meg a chilit, és megsózzuk. A húst a mézzel elkevert sörrel egyenletesen megkenjük, és az ananászos-káposztás burgonyára fektetjük. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon kb. 100 percig sütjük. Közben a mézes sörrel kenegetjük. A sütőt 225 fokra kapcsoljuk, és a combot kb. 20 perc alatt készre sütjük. Végül az ananászos-káposztás burgonyával együtt pecsenyéstálra tesszük.


Kategória: Húsételek receptjei


A ropogós bőrös sertéscomb ananászos-káposztás burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook