Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rizsfelfújt (kipróbált recept)

Rizsfelfújt (kipróbált recept)

A Rizsfelfújt (kipróbált recept) hozzávalói:
1 liter tej
20 dkg rizs
4 dkg margarin
4 tojás
1 citrom héja
5 evőkanál cukor
1 cs. vanillincukor
zsemlemorzsa
zsiradék a tepsi kikenéséhez


A Rizsfelfújt (kipróbált recept) elkészítési módja:
A tejet beleöntjük egy előzőleg hideg vizzel kiöblitett lábasba.Ha a karimáját körbekenjük pici vajjal akkor nem fog kifutni a tej.A még hideg tejbe beleöntjük az átmosott rizset és a 4 dkg margarint és 3 evőkanál cukrot,forrásig kevergetjük,aztán időnként kavarjuk picit.Ha már majdnem puha a rizs,akkor elzárjuk,és lefedjük az edényt fedővel. Körülbelül tíz percig "pihenni" hagyjuk,majd levéve a fedőt kicsit hűtjük. Eközben 4 tojás sárgáját összekavarunk 2 evőkanál cukorral,és a kész rizshez öntjük. Belereszeljük a citromhéjat is,ha valaki nem szereti persze ki lehet hagyni. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összekeverjük az egészet,hogy minél kevésbé törjön a fehérjehabunk. Eközben ha magasabb süteményt szeretnénk akkor kisebb,magasabb karimáju tepsit készitünk elő,ha laposabb ,"kisebb falat" sütire vágyunk akkor egy hagyományos gáztepsit is használhatunk.Kikenjük margarinnal vagy zsirral,és előmelegitjük a sütőt. Ha beleöntöttük a tepsibe a kikavart tésztánkat akkor megszórjuk a tetejét zsemlemorzsával. Előmelegitett sütőbe tesszük 2-3 percig magas,aztán közepes hőfokon kb 30percig sütjük. Ízlés szerint önthetünk rá málnaszörpöt,híg lekvárt vagy bármilyen édes öntetet. Jó étvágyat kívánok hozzá!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rizsfelfújt (kipróbált recept) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook