Rivotril, xanax és más benzodiazepinek-van remény a leszokásra! (beszélgetés)
Szia!
Én is 6-8mg-ról jutottam el a mentességig,nem volt vészes,nem vettem észre.Az első 2mg volt a legnehezebb,az utolsó kettő már egy hónap alatt ment.
Mindenképpen csak orvosi tanácsra szabad,abban az ütemben,ahogy a doki mondja.
mi 0.5 mg-ként építettük le,minden lépcső előtt megbeszéltük,mit tapasztaltam
Sziasztok!
13 évig szedtem 3x1 mg Xanaxot. 12 évig nem is volt vele különösebb bajom. Az utolsó egy évben viszont kezdtem fokozatosan leépülni,szinte már az ágyból se tudtam kikelni. Ezután az orvos Rivotrilt írt fel. Már az első szem után sokkal jobban éreztem magam. Energikus,és jókedvű lettem. Bevallom nem igazán érdekelt,hogy milyen szer ez. Örültem,hogy jobban vagyok. Este 2 mg és az egész napon normális volt. Majd másfél év múlva éreztem magamon,hogy valami nem stimmel. Mondtam az orvosnak,ezért megemelte még 2 mg-al. Tehát este 2 mg,délelőtt 2 mg. Ez ismét hatásos volt egy darabig. újabb másfél év,és megint rosszabbul kezdtem magam érezni. Konzultáció az orvossal,és arra a döntésre jutott,hogy emeljük megint 2 mg-mal. Ezt azért már nagyon durvának találtam. Elkezdtem bújni a netet,hogy mi történik velem. Tudom,hogy nagyon ostoba voltam,hogy így megbíztam az orvosomban. Nekem kellett volna jóval hamarabb tájékozódnom ezekről a szerekről. Kértem az orvosomat,hogy segítsen letenni a benzot. Erre az volt a válasza,hogy már olyan régen szedem,nem fog sikerülni. Megjegyzem magán orvos volt. Gyorsan kerestem egy másik magán dokit,aki igen kedves,és segítőkésznek bizonyul,de szerintem nem igazán ért az addiktológiához. Az Ország azon részén lakom,ahonnan gyorsan leléptek az orvosok. Itt nincs addiktológus. Most a kedves,ám bizonytalan fiatal áter segítségével kezdtem 2 hete csökkenteni a Rivotrolt.
Ezt a 16 évet nagyon nagy körvonalakban írtam le. Ettől azért sokkal bonyolultabb volt /van/ az életem.
Ahogy olvastam a benzokról,sokkal nehezebb letenni mint a kábítószert. És igen. Nagyon nagyon gyötrelmes, pedig még csak az elején járok.
Ezért kérném azokat,akik már átélték,és tapasztalattal rendelkeznek,S.O.S segítségüket.
Előre is nagyon szépen köszönöm,ha időt szántok rám.
a gyomrod nem biztos, hogy összefüggésben van a gyógyszer letételével. Vizsgáltasd ki.
Ajánlom a Szedativ PC-t.
Mivel irod, hogy ismét kapkodod a frontit, nem tudom naponta mennyit veszel be belőle.
Próbáld meg csak reggel a 0,5 mg-ot és ha napközben rosszul érzed magas, akkor szopogass el 1-1 szedativ pc-t.
Azt is vedd számításba, hogy ez az időjárás még a nyugtatókat nem szedőket is megviseli.
Nem tudom végeztél-e autogén tréninget, mert ilyenkor ez is sokat segít.
Sziasztok..
Pár hònapja fokozatosan tettem le közel 4 èv szedès után a frontint reggel(0.5mg-ot szedtem)
Cipralex maradt ès tervben volt hogy az arrol valò leszokás következik...
Sajnos a frontinrol valò leszokás után gyomorproblèmáim lettek(gyomorfájás,gyomorsav problèma ami azelőtt sosem....)
Pár hete pedig dèlelőttös voltam,vártam a buszt ês ùgy èreztem szèdülök,össze fogok esni ha nem jön gyorsan a busz.
Felszàlltam,remegett kezem lábam,kapkodtam a levegőt..
Másnap ugyan ez játszòdott le annyi eltèrèssel hogy műszak elejên ájulás közelèbe kerültem,leültettek,kezem lábam remegett,ùgy èreztem alig kapok levegőt..kiküldtek az orvoshoz aki hazaküldött..
1 hètig voltam itthon táppènzen de mèg itthon is csak akkor èreztem jòl magam ha fekszek ès nagyon ilyesztő...
Azòta bepánikolok ha buszt várom ès ùgy èrzem ha nem ülök le elájulok..műszak elejên is szintèn majd elájulok,kapaszkodnom kell,majd kiugrik a szìvem..Alig birom vègig állni a 8 òrát:(
Ez pánikroham vagy megbolondultam?
Most ùjra nèh akpokod be frontint pedig megfogadtam hogy nem fogok de máshogy ezt hogy lehet kibìrni?
Tegnap èjjel ùgy fájt a gyomrom hogy nem aludtam 1 òrát ès egèsz èjjel katzogott az agyam mindenen...majd reggel n tudtam elmenni dolgozni ,mèg hányingerem is volt,szèdültem. Most megint táppènz:(
Elegem van!
Valaki s.o.s!
Az emberek fejében valami hatalmas félreértés él azzal kapcsolatban, hogy pszichés betegség és annak kezelése. Ha valaki más betegséggel él és arra gyógyszert szed, az tök rendben van. (Mondják azt pajzsmirigybetegeknek, magas vérnyomásban szenvedőknek, hogy műanyagot esznek és hagyják abba?). Én próbálkoztam azzal, hogy a) nem szedek gyógyszert b) hpátiával c) akupunktúrával. Szerinted mit kellene csinálni?
Világosan leírtam, hogy nem jók a nyugtatók, addiktívak, sportolni és terápiára kell járni és ha mindenképpen gyógyszer kell, akkor antidepi.
Nem!:)
Csak igyekezz megszabadulni a gyogyiktól.
Lehet. Hidd el!
Persze, hogy lehet.
Eleve itt olyasmiről beszélünk, ami alap. Tehát rivot, xanaxot NEM SZABAD(NA) pár hétnél hosszabb időre felírni. Ez az orvos felelőssége.
A mostani vélekedés szerint antidepit kell adni. Ami nem okoz függőséget ill. abba lehet hagyni.
Mi lenne, ha 100 évvel ezelőtt élnél?
Akkor nem lennének ezek a műanyagok..., ja, bocs, gyógyszerek.
A xanax és a rivo "legális drogok", én így nevezem őket. Olyanok, mint az alkohol, egyre több kell belőlük. NAGYON kell vigyázni, hogy ne szedjél egyre többet.
Én mindig napi 3x szedtem-szedem és évek alatt talán 4-5 alkalommal fordult elő, hogy többet szedtem be, mint az előírt adag.
Évekig terápiába jártam, nem akartam sem nyugtatót, sem antidepit. Próbálkoztam akupunktúrával (az jó volt, csak nem a szorongásra), hpátiával (az nem volt jó semmire). Aztán eljött a pont, amikor muszáj volt gyógyszer után nézni, főleg, mivel több pszichológus (és nem pszichiáter) is ezt javasolta. Hát belevágtam. A xanax nem egy nagyon nyerő dolog. Az antidepitől rettegtem. Most már nem.
Az, hogy miért nem elég a terápia és sport. Röviden olyasmi, hogy ha az embert túl sok stressz éri (mondjuk gyerekkorától), akkor annyira károsodhatnak az idegpályák, hogy már nem lehet máshogy segíteni, mint gyógyszerrel. Aki cukorbeteg, az bizony inzulint kap, aki vesebeteg, az dialízisre jár.
Terápiával, sporttal és rendszerrel, antidepresszánsok nélkül nem megy? Szeretném megérteni, mivel a doboz felénél abbahagytam a xanaxot - semmi különös hatást nem észleltem - nem tudom milyen érzést is kellett volna okozzon, amit tudatosan el nem érhettem...
Miért kell szedned, mi a diagnózis? (lehet hogy írtad, csak nem vettem észre)