RETRO - Oh, azok a 80-as évek!:) (beszélgetés)
A sok tábor, ahova mindig szívesen mentem! Ja! És persze nem súlyos pénzekért! Emlékszem a mogyorós csoki akkor volt 28 ft, az volt a legdrágább.Milyen jó volt akkor gyereknek lenni! Az én kisfiam (13 éves) meglérdezte, hogy most lennék-e gyerek, de rögtön rávágtam, hogy nem. Akkotájt mindegy volt kinek milye van, mennyi pénze, milyen kocsija stb.... Szép volt, jó volt, tán igaz sem volt!
Nagy élénk mintás tapéta.
Csepel kerékpár is volt!:)
A tiéd elhiszem, hogy nem az, de az enyém tééééééényleg olyan ronda volt!:DDD
Bicikli:
cajga,bicaj,canga
Apukám szokott a piros Babettán vinni a Rábára fürödni,gombászni,horgászni.Az utóbbi kettőt nagyon untam,de most jó lenne egy időgép,tudnám értékelni az efajta unatkozást.
meddig vágytam egy camping keróra már "nagykoromban"...mikor kaptam végre egy használtat a piacról,micsoda öröm volt...mehettem én is bicizni nagy vagányan...
Igen,sokan hordják a küllők nyomát a bokájukon.
Tudjátok,vidéken vannak olyan helyes facölöpök leásva a földút és a gyalogjárda között...anya vitt,közben szólongatott hogy tedd jól szét a lábad,be ne kapja a kerék...én széttettem,kanyarnál is...hasonló eset,anya hátranéz,én sehol,ott ültem a földön,lábam beakadt a cölöpőbe és ott maradtam...ja,akkor még nem voltak ilyen tuti gyerekülések...:-)
az enyém is olyan,nem is undormány:-))))))
Camping bicikli csomagtartóján "utaztunk".Egyszer anyu vitte a tesómat:Fogodszkodj ám!Kapaszkodj ám!Hátra néz,gyerek sehol,visszateker tesóm a fűben alszik.
Nekem az Ezeregy éjszaka meséi (ott az arabok még nem terroristák), az Andersen, Grimm, Benedek Elek mesék...
Ja, babakocsim nekem is volt, valami undormány zöld!:DDD
És az igazi fapapucs? Aminek fából volt az alja, a teteje meg bőrből és övszerűen lehetett állítani. Ma ia van hasonló, de az ami akkor volt az igazi!:DDD
A cirkuszt én is utáltam élből!:((( Valahogy unalmasnak tartottam!:(((
JÓ volt, akkor születtem:)
Vasárnap délelőttönként volt a "Kakaó bár" egy szemüveges hapsi vezette. Emlékeztek rá?
Férfi kerékpárunk volt csak, és a váz alatt tekertük, mert csak úgy értük el a pedált, és (fa) csipesszel volt a nadrág megfogva. Meg szines háló volt a hátsó keréken, hogy nekapja be a lábat.
nekem almazöld volt, de bele-ellettek a macskák :)
Azt még kapni,fiamnak azt vesznek a tesómék szülinapjára.Alig várom!
Ezek nekem is nagyon kedves emlékek, meg a Vidám mesék Szutyejevtől.
Előkutattam egy kincset.Pajtás 80/3-80/20-ig összegyűjtve,apukám beköttette a munkahelyén.Na ebben aztán van mit olvasni.
Alig hittem a szememnek:XXXV.évfolyam.Azaz 1980ban 35éves a Pajtás??
Fifi bácsi és a jégpálya.Zsibongó,Töprengő,A tűzforró lavina,Csevegő,Kis történelem.
Cirkusz??? Fúj, most sem szeretem. Akkor meg egyáltalán nem néztem!
Esti meséink Michail Plackovszkij A sün akit meg lehetett simogatni(1983) c. könyvből szólnak.
Van Micimackó 1981-ből,Sűsű,Édes mostoha.A bátyám a Verne könyveket habzsolta.
Nekem is piros van, bizony ám! :))) Illetve most már a lányaimé. ;)
ja,dehogy bagyi!!!szegény nagyikám!
az enyémet is őrízgette anyukám,az szép zöld:-)vagyis közös volt hugimmal,most költöztek el lakótelepre,de sajnálta kidobni,most bagyinál van a padláson...nem hozom el,főleg mert fiaim vannak,de én is sajnálom...
Még megvan a játékbabakocsim,piros színű műbőrből,jól nyekereg:)
igen,és napi használatban vannak...azokból olvasok a lúrkóimnak...
Én megnéztem.Viszont a bóhócokat,a cirkuszt soha nem szerettem.Persze a fiam szívesen elviszem,de annyira látszik hogy nincs rá pénz,sem a cirkuszosoknak,sem a szülőknek.
Csepkét én sem bírtam, de pl. Gabnai Katalin vezette Csörgősipkát igen.
További ajánlott fórumok: