RETRO - Oh, azok a 80-as évek!:) (beszélgetés)
Eszembe jutott még néhány dolog.
Donald rágó, gyűjtöttük a rágóspapírt, Pajtás újság, Hahota, felvonulás május elsején, OSN tornaünnepély, kártyanaptár, autós kártya, iskolatej, hétfőn nem volt tv-adás, szombaton is volt iskola, (igaz, csak minden második héten.)csavaros fagyi...
Akkor mindenki nézte, most meg tök unalmas..... számomra....:D A Romanticán belenéztem az új feldolgozásába, de brrrrrr!:(((
Káktyibjázávut?Ggyetizsivjos?
De igen,én már említettem,de nem baj ha többször előkerülnek az emlékek.A zenéjére emléxel??Ungazungaungvé...Egyszer egy ismétlést láttam pár éve,hát hűlyére röhögtem magam,hihetetlen hogy akkor meg mennyire csodáltuk.
Az Isauráról még nem is beszéltünk!:DDD Pedig az is a 80-as években ment a tv-ben! És voltak emberek, - nem is kevesen -, akik pénzt gyűjtöttek a felszabadítására!:DDD
Oh, én sokat felejtettem. :((
A "Minyázavut.." - on és a "GYévocska, málcsika"-n kívül már szinte semmit se tudok, nem hogy jelenteni! :(
Ismerős :DDD
Oroszul talán ez a pár mondat ami m ég megy ....
Na jól van, de nem szabad kacagni.
"Tovaris Ucsinyelnyica!
Já dokladüvaju vam, nyikto nye otszutszvujet."
Na zdarovje.
Azt jelentette a hetes: Tanár elvtársnő, jelentem önnek, ma senki sem hiányzik.
Írjam le oroszul is fonetikusan?
Köszi! Így már vmi rémlik.
Ki emlékszik a bocskor szijra ? Meg volt az alföldi papucs is .
És emlékszel a fekete pacsnira. Vászon nagyon lapos cípő, és a piacokon árulták. A csíkos fejű papucsok társaságában.
Bőr felső, zárt. A talpa gumi, olyan nagyobb rücskös. A felsőrész rávarrt a talpra, és van a fején díszvarrás. Olyan klumpa jellegű, lapos sarkú papucs. Jellegzetes formája van. Elég nehéz jellemezni, egyszerűen alföldi papucs. Ha jól tudom Martfűn gyártották és még mostis gyártják.
A többi oké, emlékszem. De milyen a papucs?
Tízen Túliak Társasága, Világ Ifjúsága című újság, VIT, Adrienn Mole titkos naplója
Alföldi papucs, farmer és szimat szatyor... menő volt abban az időben. Mostmár lehet, hogy nem menő, de nagyon kényelmes és nagyon imádom.
Ha jól emlékszem szerepelt benne Szili Nóra és Alföldi Róbert is.
Én arra nem emlékszem. Mi volt az alföldi papucs? Pedig alföldi lány vagyok!
Én akkor törpe voltam, de most alföldi papucsom van!!!
Oroszból nagyon jó voltam. Ma már csak köszönni tudok, meg a Himnuszt.
régi szép oroszórák...akkor még tudtak nyelvet tanítani:-)álmomban is tudom a jelentést a táblánál,óra előtt...
Egyszer főztünk teát is szamovárban.
A gázolajjal felmosott autóbuszok? Tökre rosszul lett az ember, mire megérkezett...
Emlékeztek még az oroszórákra?
Amikor tanultuk a kicsit nagyot a szétszedhető Matrjoska babával?
Nekünk a Takarékoskodj! volt (talán van is) meg. :)
Az én nagymamám TSZ-elnök volt. Első osztály után nyári szünetben együtt mentünk vele minden nap dolgozni. Sosem felejtem el, mennyit hancúroztunk a magtárban az égig érő búzában és kukoricában... :)))
Biza!Azért közösitettek ki vkit ha undok,irigy volt nem azért mert nincs mp 4 lejátszója.Akkor még a személyiség volt a fontos.
További ajánlott fórumok: