Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Madársaláta almával és naranccsal recept

Madársaláta almával és naranccsal recept

Elkészítési idő 6 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Madársaláta almával és naranccsal hozzávalói:
150 gr madársaláta (más néven galambbegysaláta),
1 db alma,
1 db narancs,
fél citrom leve,
4 ek. mogyoróolaj,
ízlés szerint: patikasó, őrölt fehérbors, metélőhagyma, édesítőszer


A Madársaláta almával és naranccsal elkészítési módja:
A fél citrom levét egy kisebb jól záródó befőttes üvegbe tesszük, hozzáadjuk a sót, lezárjuk az üveget és addig rázzuk, amíg a só fel nem oldódik. Ekkor hozzáadjuk a borsot, a mogyoróolajat és újra addig rázzuk, amíg homogén öntetet nem kapunk. Kevés édesítőszert is tehetünk bele. Az almát megmossuk és nagylyukú reszelőn héjastól lereszeljük. A narancsot gerezdekre szedjük és kisebb kockákra vágjuk. Ezt követően egy zárható műanyag dobozba tesszük a galambbegysalátát, a reszelt almát és a felkockázott narancsot, majd ráöntjük a salátalevet. Finomra aprított metélőhagymát szórunk a tetejére és már fogyaszthatjuk is. A hűtőben egy-két napig is eltartható.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , okt. 27. 19:40
A madársaláta almával és naranccsal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook