Régi időkben.... (beszélgetés)
:)
Na az én nagyanyám falusi lány volt, de dettó.
Ma is felhúzzák, csak ma már mást mutatnak. :D
És persze a szoknya is mini lett.
A vidéki és a városi élet között 100 éve még hatalmas volt a különbség.
Olvasom a hsz-at, hogy az asszony a kisszéken evett,...gondolom ez vidéken történt.
Az én nagyanyám 1896-ban született, városi lány volt, alsó középosztály, de jaj lett volna annak a pasinak, aki őt a kisszékre küldi !!!
Mi tegeződtünk már a fiúkkal fiatalon is.
Nekem az első randevúm 1959-ben volt (jaj, de régen), és Anyukám nem jött velem, de kioktatott, hogy mire vigyázzak, pl. ne menjek kifelé a városból, elhagyatott helyekre.
A bálba persze eljött Anyukám gardírozni mindig...
A nagyon régi időkben a nők fedetlen testtel jártak, a férfiaknak meg kilógott a szaporítószervük, és a nők előre tudták hogy mekkora. Ki tudja akkor vajon mennyire számított ez, és a nők mennyire is voltak akkoriban érzelmi lények, vagy inkább csak ösztöneikre hallgatva kiválasztották a legerősebb és legszőrösebb a mai világgal pont ellentétes férfi ideállt?
Akkoriban nem volt hűtő, a húst vadászták és feltehetőleg hetekig ették. Persze az átlagéletkor sem volt ilyen hosszú mint most.
Este sötétben kinn az udvaron esővízben :)
Van ettől lágyabb víz???
Érdekes dolgokat írtatok,én 83-ban születtem,panelban nőttem fel...
De már az én gyerekemnek is teljesen más,mint nekem volt...
Szerintem még kazettát sem látott.:)
Bizony a nagymamámnak pukkedlit kellet csinálni és kezet kellet csókolni.
Dédunokám van most már 4 éves tündéri kislány épp azon gondolkodtam egyszer majd megkérdezi tőlem
mi az a lavor?
Ha Őseink felébrednének és láthatnák, hogy most ebben a 40 évben micsoda változás van.
Emlékszem a forradalom idején 56-ban be mentem a férjemhez egy vállalthoz és ott volt egy komodhoz hasonló telexgép és milyen szenzáció volt. Telefonátunk és jött vissza a válasz azonnal.
Ahányszor a mobilt a kezembe veszem, sokszor eszembe jut, hogy a markomba elfér!!!
Engem nem zavara a tegeződés. Anyukám mindig azt mondta, hogy a k..a a..ba tegeződve és magázódva is el lehet küldeni valakit, attól, hogy magázom, még nem biztos, hogy tisztelem is.
Volt egyszer egy orvos. Köztiszteletben álló ember volt a falujában. Kalapot hordott. Persze mindenki köszönt neki és azt hitték, hogy amikor megemeli a kalapját visszaköszön. Azt csak kevesen tudták, hogy mindenféle káromkodást mondott kalapemelés közben.
Nálunk nagyanyám szedett nagyapámnak, majd sorban a gyerekeknek, unokáknak, utoljára magának.
Én mint egyszem "jány" unoka kivételezett helyzetben voltam, papa mindig mondta: "szeggyé a jánynak, mert olyan girhes". (Na most már a legjobb indulattal sem mondhatna girhesnek.)
Igaz anyósomék is a férjemtől elvárták a magázást, a 10 évvel fiatalabb sógorom tegezte őket, a gyerekeimről ne is beszéljek.
Mondjuk ott az volt a szokás aki főzött, az szedett, ha anyósoméknál ettünk akkor ő, ha nálunk akkor én, ha anyuéknál akkor ő szedett.
" ember volt aki szedett " hat nö az nem ember ? eljenek a feministak mind Roza Luzemburg , Alva Myrdal, Klara Zetkin es sokan sokan masok .
Kesz borzalom meg olvasni is a nöknek nem volt semi respektuk teljesen semibe voltak veve.
Uh,tényleg! Meg a nők nem az asztalnál ettek,hanem kis széken.
Ezt egy kolegámtól hallottam,hogy régen ebédnél az ember volt az első,aki szedett és evett,és csak utána a gyerekek...bármennyire éhesek voltak
Nagyapám magázta nagyanyámat.
Nagyapám járt dolgozni, nagyanyám "csak" otthon volt (mosott, főzött, takarított, nevelte a gyerekeket).
DE!!! Ha időben nem volt kaja az asztalon (reggeli: 8 óra, ebéd: 12, vacsora: este 6) akkora BOTRÁNY volt!!! Úgy tudta mondani: Mit csinált egész nap? Nem ért rá főzni?
Jó ez a fórum is, kedves Livi!
Igen, a bokát nem mutatták, de volt olyan korszak, mikor a kebleket jól lehetett látni, olyan volt a dekoltázs...
További ajánlott fórumok:
- Fogyni gyorsan kínzó éhség nélkül. . .?! Régi sikeres fórum-új köntösben. Ha szeretnéd tudni a titkot, csatlakozz, segítünk.
- Mi az a nem alapvetően szükséges dolog, amit nem sajnálsz magadtól még most, az ínségesebb időkben sem?
- Kislányomnak felszúrták a fülét. Mire számíthatok az elkövetkező időkben? Főleg hosszú távon érdekelne, lehet belőle később problémánk?
- Az utóbbi időkben kapott ellenséges reakciókból rájöttem,...
- Ilyen koronás időkben hova lehet elmenni randizni?
- A volt főnököm kamerával figyelt minket. És ráérő időkben...