Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Rántott zabpehely recept

Rántott zabpehely recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Rántott zabpehely hozzávalói:
15 dkg zabpehely (egész vagy aprószemű),
1- 1,5 dl víz,
fűszerek ízlés szerint,
1 ek. szezámmag,
zsemlemorzsa vagy zabkorpa vagy update morzsa,
1 ek. olaj.


A Rántott zabpehely elkészítési módja:
A zabpelyhet vízzel sűrűre főzzük, tetszés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a szezámmagot majd kiolajozott tálcára simítjuk, ha kihűlt késsel feldaraboljuk és megforgatjuk zsemlemorzsában vagy zabpehelyben. Olajjal kikent tepsiben a sütőben pirosra sütjük.

Én sót, borsot, fokhagymagranulátumot tettem bele, teljesen olyan ízű lett mint krumplis lapcsánka, csak sokkal egészségesebb.


Kategória: Reform ételek receptjei


A rántott zabpehely elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook