Rakott zsemle recept

Elkészítési idő 30 perc

A Rakott zsemle hozzávalói:
6db zsemle
1cs.vaníliáscukor
3db tojás
3 ek.kristálycukor
0.5 l tej
3 szelet vaj+kikenéshez
kakaópor(nesquick)


A Rakott zsemle elkészítési módja:
Egy közepes jánai tálat kikenünk vajjal.Az egész tojásokat a cukorral,vaníliával kikeverjük,hozzáadjuk a tejet.Ebben a keverékben megforgatjuk a három-négy szeletbe vágott zsemléket.Sorban szorosan egymásmellé lerakjuk a tál aljára.A sor tetejét megszórjuk cukrozott kakaóporral.Még egy sor mártott zsemleszeletet helyezünk a tetejére,ismét kakaózunk.Mindezt addig folytatjuk,míg a zsemle el nem fogy.Az utolsó sor tetejére nem szórunk kakaót,hanem három vékony szelet vajat teszünk.Előmelegített sütőben,kb.180fokon ,ha lehet légkeveréssel süssük pirosra.

Lehet ebédtésztának is készíteni,akár vaníliamártással.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rakott zsemle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook