Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Tönkölylepény recept

Tönkölylepény recept

Elkészítési idő 90 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Tönkölylepény hozzávalói:
10dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
2-2,5dl víz

egy kiskanál olívaolaj
feltétnek való finomságok igény szerint


A Tönkölylepény elkészítési módja:
A liszthez folyamatos keverés mellett adjuk hozzá az összes vizet,majd hagyjuk állni egy órát a keveréket.Pihentetés után adjuk hozzá az olajat,majd jó minőségű serpenyőben süssük ki a lepényeket,mint a palacsintát.A jó lepény 2-3 mm vastag,melynek mindkét oldalát jól megsütöttük.Sütés után bedörzsölhetjük fokhagymával.

Tálalhatjuk friss paradicsommal,sajttal,párolt zöldségekkel,akár szalámi feltéttel is.
A kész lepényeket a mélyhűtőben hosszú ideig tárolhatjuk.Amikor kivesszük őket,nyitott sütőajtónál kis hőfokon olvaszthatjuk ki őket,pici vízpermettel megfröcskölve.Akár olvaszthatunk rá sajt vagy túróféléket.


Kategória: Reform ételek receptjei


A tönkölylepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook