Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Rakott rétes2 recept

A Rakott rétes2 hozzávalói:
2 csomag réteslap
10 dkg darált dió
sárgabaracklekvár
4 nagy alma meghámozva, lereszelve
egy kevés őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja és egy kevés leve
50 dkg túró
2 tojás elhabarva
3 dl tejföl (kb)
20 dkg cukor
1 marék mazsola
10 dkg darált mák
10 dkg Rama
zsemlemorzsa


A Rakott rétes2 elkészítési módja:
1.A nagy lyukú reszelőn lereszelt almát kinyomkodtam, majd egy kevés őrölt fahéjjal, citromhéjjal és lével, meg 1-2 ek cukorral összeforgattam. 2.A túrót egy villával áttörtem és elkevertem a tojásokkal, 0,5 dl tejföllel és a mazsolával. Kevertem hozzá egy-két evőkanál cukrot, meg egy kis citromhéjat is. A maradék cukormennyiséget elfeleztem és a dióhoz meg a mákhoz kevertem. 3.Ramával kikentem egy kisebb, téglalap alakú tepsit. A réteslapok széléből levágtam egy keskeny csíkot, hogy elférjenek a tepsiben. 2-3 réteslap jutott 1-1 rétegre. 4.Leraktam az első réteget, megkentem olvasztott Ramával, megszórtam zsemlemorzsával, majd megkentem vékonyan sárgabaracklekvárral is, végül rászórtam a cukros diót és meglocsoltam egy kevés tejföllel. 5.A következő réteslapréteget is megkentem Ramával, morzsáztam, majd megraktam a reszelt almával. 6.Utána megint réteslap, olvasztott Rama, morzsa, rá a túrós keverék. Az utolsó réteg a mák, ezt is meglocsoltam tejföllel, rátettem az utolsó réteg réteslapot, megkentem Ramával, tejföllel és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütöttem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rakott rétes2 elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook