Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mindig sikerülő kuglóf recept

Mindig sikerülő kuglóf recept

Elkészítési idő 1 perc

A Mindig sikerülő kuglóf hozzávalói:
Hozzávalók:

4 tojás
25 dkg liszt
25 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 dl olaj
1 dl víz
kakaópor
durvára vágott dió
darált dió
mazsola
étcsokis vagy tejcsokis tortabevonó


A Mindig sikerülő kuglóf elkészítési módja:
A 4 tojás sárgáját habosra keverem a cukorral, hozzáöntöm az olaj és a víz keverékét, végül belerakom kanalanként a liszt és a sütőpor keverékét. A keményre vert 4 tojásfehérjét is hozzáforgatom. Belekeverem a durvára vágott diót és az előzőleg beáztatott mazsolát (vízbe vagy rumba áztatom). A tésztakeveréket kettéveszem, és az egyik felébe kakaóport keverek (jó a sima is, de talán finomabb keserű kakaóval). Kivajazom a kuglófformát, az aljába beleszórok egy kevés darált diót. 200-220 fokon 5 percig sütöm, utána kb. 30 percig 150-180 fokon, tűpróbáig! A tortabevonót vízgőz felett felolvasztom, ráöntöm a kész és még meleg kuglófra. !


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mindig sikerülő kuglóf elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook