Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Rakott patiszon darált hússal recept

Rakott patiszon darált hússal recept

A Rakott patiszon darált hússal hozzávalói:
2 patiszon
40 dkg darált hús
2 dl tejföl
10 dkg sajt
2 közepes fej hagyma
pirospaprika

bors


A Rakott patiszon darált hússal elkészítési módja:
Pucold meg a patisszont, vájd ki a közepét. Vágd apró kockákra az első negyedét, majd szeleteld fel a nagyját vékonyan. Készíts a darált húsból jó sűrű pörköltet. Mikor az kész, tedd bele a kis kockákra vágott patiszont, s azzal főzd készre. Pakold a szeletelt patisszont és a húst rétegesen egy vékonyan olajozott jénaiba úgy, hogy patisszon jusson az aljára és a tetejére is. Legfelülre tejfölbe kevert reszelt sajtot halmozz, és a tálat lefedve tedd közepesen meleg sütőbe. Kb. 30 perc alatt megpuhul a patisszon.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A rakott patiszon darált hússal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook