Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rakott kel sajttal recept

Rakott kel sajttal recept

Elkészítési idő 90 perc

A Rakott kel sajttal hozzávalói:
4 személyre
2 db kínai kelkáposzta
1/2 kg darálthús
2 fej hagyma apróra vágva
2,5 bögre rizs
köménymag,
babérlevél,
majoranna,
só,
bors,
pirospaprika(a fűszerek ízlés szerint)
20 dkg reszelt sajt
tejfől
2 tojás sárgája


A Rakott kel sajttal elkészítési módja:
A kelkáposztát leveleire szedem, majd enyhén sós vízben felteszem főni. (kb. 20 perc)
A darálthúst a fűszerekkel, hagymával összekeverem, fél dl olajon megpárolom.
A rizst olajon megpiritom, majd 3,5 bögre vízzel összeforralom, majd takaróval (én egy öreg plédet használok) letakarom és kb. 1,5 órát hagyom párolódni.
Amikor kész a hus és a rizs, összekeverem a kettőt. Egy tepsit kikenek olajjal, majd 1 réteg hús lerakok, a tetejére leveleire szedett káposztát rakok, majd tejföllel meglocsolom, majd újabb réteg hús, kelkáposztával zárom.
A tetejére tejföllel elkevert tojás sárgáját öntök. Beteszem a sütőbe, addig, amíg a tejfölös tojás megvonul rajta.
Ujdonság: Kiveszem a sütőből és a reszelt sajttal meghintem, addig teszem vissza, amíg a sajt enyhén megpirul.


Nem igazán jótanács, de: A sajttal meghintett rakott kell még finomabb, mint a hagyományos módon készített.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. jún. 18. 11:11
A rakott kel sajttal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook