Tojásleves recept

Elkészítési idő 30 perc

A Tojásleves hozzávalói:
Hozzávalók (4 személyre):

- 0,7 dl olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 púpozott teáskanál pirospaprika
- másfél l víz
- 3 erőleves kocka
- 1 teáskanál köménymag
- 1-2 babérlevél
- 1 teáskanál vegeta
- 4-6 tojás (attól függ mekkorák, és ki mennyire szereti tojásosan)
- 1 teáskanál (20%-os) ecet


A Tojásleves elkészítési módja:
Az olajból, lisztből és pirospaprikából sötét, zsemleszínű rántást készítünk. Felöntjük másfél liter meleg vízzel, beletesszük a leveskockákat, a köményt, a babérleveleket és a vegetát majd az egészet felforraljuk. Közben felverjük a tojásokat, mintha rántottának készítenénk, majd a forrásban lévő levesbe csurgatjuk. Belekeverjük az ecetet és már lehet is tálalni.

Aki szereti utólag tehet bele még ecetet.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tojásleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook