Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Rakott édesburgonya paradicsommal recept

Rakott édesburgonya paradicsommal recept

Elkészítési idő 40 perc

A Rakott édesburgonya paradicsommal hozzávalói:
5-6 db egyforma édes burgonya
4-5 db lukulusz paradicsom
20 dkg reszelt sajt
1 kanál kacsa zsír, só


Rakott édesburgonya paradicsommal

A Rakott édesburgonya paradicsommal elkészítési módja:
A burgonyát letisztítom, jól átmosom, és vékony szeletekre vágom, tésztaszűrőbe teszem enyhén besózom. Néha átforgatom, hogy egyformán érje a só. A paradicsom héját leszedem, átmosom, és fél centisre szeletelem. A jénait alját kevés kacsa zsírral kikenem, és rétegezve lerakom a zöldségeket. Burgonyával kezdem, közé reszelt sajtot szórok, és ezzel is fejezem be, majd meglocsolom a maradék zsírral. Előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel megsütöm, kb 15 perc. Lehet füstölt, vagy mozzarella sajtot is használni, vagy ezzel készíteni. Egészségetekre!

Nagyobb mennyiség elkészítésénél a sütési idő változhat!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A rakott édesburgonya paradicsommal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook