Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Zöldséges szamosza recept

Zöldséges szamosza recept

Elkészítési idő 60 perc

A Zöldséges szamosza hozzávalói:
- a bundához
1/2 kg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
8 - 9 evőkanál olvasztott vaj/ghí
1 evőkanál TAMARI
7 - 8 evőkanál víz

- a töltelékhez
2 közepes krumpli
3 evőkanál párolt zöldborsó
1 kis fej /rózsáira szedett/ párolt karfiol
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál fehér-kömény mag
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál /összevágott/ friss korianderlevél
1 evőkanál ghi
1 evőkanál TAMARI


A Zöldséges szamosza elkészítési módja:
- Az átszitált liszttel, TAMARIval, olvasztott ghível/vajjal és vízzel gyúrjunk félkemény tésztát. Vizes ruhával letakarva hagyjuk állni legalább egy órát. - Főzzük meg a krumplit, hámozzuk meg és vágjuk apró darabokra. Melegítsünk ghit, tegyük bele a krumplit, a fűszereket, az apróra vágott koriandert, a párolt zöldborsót, a párolt karfiolt, izesítsük ízlés szerint és süssük két percig, ezután hűtsük le, törjük péppé. - A tésztából készítsünk kb. két tucat gombócot. Mindegyiket nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vékony korong alakúra. Tegyünk egy kanál krumplis tölteléket a tészta egyik felére. Hajtsuk félbe a töltött tésztát, majd a megnedvesített széleket apró csavarásokkal nyomjuk össze, hogy sütés közben ne jöjjön ki a töltelék. - Előmelegített sütőben süssük világosbarnára.

Készíthetjük különböző zöldséges és édes töltelékkel.

Uzsonnára, kirándulásra nagyon alkalmas, jól csomagolható, szállítható.
Gyerek zsúrra, ebédre, vacsorára remek csemege.


Kategória: Reform ételek receptjei


A zöldséges szamosza elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook