Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Pritaminpaprikából mit lehet készíteni? fórum

Pritaminpaprikából mit lehet készíteni? (beszélgetős fórum)


2011. okt. 22. 19:32
Olajon megpárolni, tejszínnel behabarni, nokedlival megenni.
2011. okt. 18. 21:04

Én úgy nevezett Pikantot csináltam, (szerintem valaki egyszer félreértette a nevét,és úgy terjedt tovább, mert elég lükén hangzik)

1 kg paprikát 3 közepes vöröshagymát, 3 fej fokhagymát, 1-1 evőkanál sót és cukrot, egy dl oliva olajat fél dl 10-12 %-os ecetet (én 6 %-osbalzsamecetet tettem)és 1-1 evőkanál sukrot, sót és vegetát (én saját gyártmányú darált zöldség-vegetát tettem bele) semmi tartósítő nem kell bele, bár a recept 1 mokkáskanálnyit ír. Tehát mindezeket összekevered miután ledaráltad, és felfőzöd mint a lekvárt. Tavaly én még1x össze botmixeltem, az idén nem. A fiam pl vajas kenyérre is szereti, de nagyon finom szalonnához, rántottához, hús mellé, amihez gondoljátok.A végén hagytam a lábasban kb 2 dl-t és ehhez kevertem egy kis darált erős paprikakrémet.

Jó étvágyat!!

19. omaja (válaszként erre: 17. - Suesue)
2011. okt. 17. 10:48
köszi mindkét tippet:)
18. Suesue
2011. okt. 17. 10:24
De tehetsz el ketchupöt is, arra is jó a pritamin. :)
17. Suesue (válaszként erre: 12. - omaja)
2011. okt. 17. 10:23

Pritamin paprika télire


1 Liter víz, 2,5 dl 10%-os ecet, 15-dkg cukor, 1-evőkanál só, pár szem bors,

2-babérlevél, 2-nagy zellerlevél, 2-dl olaj, 3-kg pritaminpaprika lehet kápia is,

1-mokkáskanál tartósítószer. (szalicil)


A vizet, ecetet, cukrot, sót, babérlevelet, zellerlevelet, borsot összefőzzük, majd az olajat és a tartósítószert hozzáadva még egyszer felforraljuk. A kicsumázott felszeletelt paprikát szűrőkanálba téve, 1-2 percre a forrásban lévő lébe mártjuk, lecsepegtetjük, majd üvegbe rakjuk, végül a levet ráforrázzuk, és lekötjük.

Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

16. omaja
2011. okt. 17. 09:08
köszönöm az ötleteket:) örülök, hogy iylen segítőkész emberek vannak itt:)
15. bnedora (válaszként erre: 14. - gevi1931)
2011. okt. 17. 08:34

Éppen ezt akartam írni én is: marinált paprikát

Régen sokan csináltam én is. De, ha beírod a google-ba, hogy marinált paprika, többet receptet is kidob.

2011. okt. 17. 08:29

Marinált paprikát


Jól meg mosott paprikát ketté vágni a csutkát kiszedni és szeletelni, attol függ mennyiből készitjük, egy fazékba vizet teszük ecetet,sót,cukot, mintha saláta levet készitenénk, kellemes savanyú legyen, /a kimosott üvegeket mellé rakjuk/ 1-2 dl olajat is hozzáadunk meg babérvevelet ezt jól felforraljuk,

mikor forr a lé akkor egy 20 dkg-nyit beledobunk a lébe, és ha ujra kezd forrni szürőkanálal kiszedjül azonnal üvegekbe rakjuk, majd mikor mindel meg vagyunk akkor a lébe teszünk szalicilt,

és az üveget megtöltjük forron.

Le csavarozzuk én a sütőbe szoktam rakni egymás mellé egy tepsibe. A sütőt nem kell be kapcsolni,

mert az szigetelve van, Másnap polcra rakom.

2011. okt. 17. 08:22
Én egyszer láttam a tv-ben, az egyik főzős műsorban, hogy a Dombóvári Vanda krémlevest csinált belőle. Utána is nézek, igaz nekünk nem lett egy szem pritamin sem, vennem kell. Irigyellek :)))
12. omaja (válaszként erre: 11. - Suesue)
2011. okt. 17. 08:12
elmondanád hogy készíted?:)
11. Suesue
2011. okt. 17. 08:02
Tedd el télire savanyúságnak, mi nagyon szeretjük.
10. bujuli
2011. okt. 17. 07:59
Töltött paprikát
2011. okt. 17. 07:56
vagy paprikakrém, sütőben megsütni és ledarálni ízesíteni és húsleveshez jó
2011. okt. 17. 07:55
krémlevest szoktam csinálni
7. gne2
2011. okt. 17. 07:50
A nagynéném ledarálta, sóval összekeverte és kis üvegekben rakta el így. Nem rakott hozzá semmi tartósítószert, de nem romlott meg neki. Nagyon finom, és igazi piros színe van még télen is!
2011. okt. 17. 07:50
Körözöttel megtöltve isteni. Savanyúságot is szoktak belőle készíteni káposztával töltve. Én imádom szendvics vagy bármi mellé is rágcsálni.
2011. okt. 17. 07:47
Zakuszkát
2011. okt. 17. 07:46
Nézzetek be a Hónap végi spórolás fórumra, ott most főznek belőle, gulyáskrémet meg hasonlót....bár azt nem pritaminpaprikából talán....
2011. okt. 17. 07:46

Sajna nincs gyakorlatom a készítésében, de nézzetek körül itt:


[link]


Persze ez nem pótólja a személyes recepteket:)

2011. okt. 17. 07:42
Engem is érdekelne, szintén nagyon sok van nekünk is.
2011. okt. 17. 07:40
Rengeteg pritaminpaprikám termett... Van amelyik beérett pirosra de van amelyik zölden maradt és le kellett szednem az időjárás miatt... mit lehet belőle készíteni? Mit kezdjek vele?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook