PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)
4 év... Nagyon erős vagy!
Igaz, mi is 2 éve járjuk már a kálváriánkat, volt vetélés, inszem, remény, hiszti...
Amikor kivizsgáltak bennünket, nálam találtak 1-2 apró miómát, de nem voltak rossz helyen, a férjemek pedig nem volt valami fényes a spermaképe, de a doki azt mondta, nincs vészesen a határértékek alatt.
1 éve kértem a dokit, próbáljuk meg az inszemet. Beküldött a kórházba, és mindennemű görcsoldás nélkül megcsinálták a beavatkozást úgy, hogy a férjem spermáját meg se nézték. Véreztem, görcsöltem, a nővérke megszánt fél órával később, és adott egy nospát, finoman jelezve, hogy hozhattam volna magammal.
A férjem hazavitt, elaludtam, ébredés után pedig közölte az én drágám, hogy soha többé, sehova, mert ha ennyire kikészülök, hogy álmomban ha megsimogat, felsírok, mintha megerőszakoltak volna, ezt ő többé nem akarja megélni.
Egyébként az eljárást végző doki azt mondta, nagyon zárt a méhszáj, azért vérzek, kínlódok, lehet, hogy ezért nem jön össze a baba.
A vetélésemkor műtéttel fejezték be a terhességet, akkor is dőlt belöllem a vér, bent is tartottak egy éjszakára, pedig eredetileg arról volt szó, délben haza is mehetek.
Igazából már nem is az foglalkoztat legjobban, hogy vér szerinti gyerekünk legyen, hanem az, hogy megtudjuk, miért nincs.
Sziasztok Lányok!
Hogy is van ez a folyamat?
Jövő héten aznap kell telefonálnom a tapolcai intézetbe első időpontért, amikor megjön a mensesem. Ahhoz képest 2 héttel később, középidőre fogok időpntot kapni.
Viszek egy augusztusi endokrinológiai leletet, egy tavaszi nőgyógyászatit, meg az összes többi régit, a férjem spermaleleteit, stb.
40 éves vagyok, nagy valószínüséggel lombik lesz a vége.
Ezek szerint kb jövő tavaszra számíthatunk????
Akkor nekünk időpontot kellene cserélnünk! :)
Mi volt ma Győrbe? Minden rendben volt?
Szia Brigitta!
Köszönöm érdeklődésedet, de sajnos próbálkozunk tovább :(
Nagyon kedves volt Török doki, kicsordult a könnyem, mikor beszéltük a hogyan továbbot és annyira megnyugtató és szívhezszóló volt. Ez sokat segített. Tehát nincs más út csak egyenesen előre :) Előjegyeztek lombikra is, már csak áprilisra volt hely!! Sokan vagyunk babára várók...
Veled mi a helyzet?
Hormonsorom most van friss, a HIV lejárt mindkettőnknél. Azt ott is megcsinálják, vagy mindenképpen itthonról kell majd vinnünk? Fizetni itt is, ott is kell, mindegy, de akkor nem szaladgálnék utána.
A férjemnek hormonsort nem csináltak, csak spermavizsgálatot... Elvisszük az összes papírt, aztán majd megmondják.
Mi abban maradtunk, egy lombikot megpróbálunk, többet nem. Túlsúlyos vagyok, magas a vérnyomásom, az inszem előtti clostilbegytes előkészítéstől is eléggé kikészültem (a vérnyomásom is akkor szállt el...), ha elsőre nem sikerül, elfogadjuk, hogy a Jóisten nekünk más utat szánt.
Szia KHBrigitta!:-) köszönöm a biztatást! Á, engem csak az bosszant,hogy ha 2 éve valaki mondta volna,mit kell tenni,mi megtettük volna,dehát magamtól miért kellett volna tudnom?! Mindegy már, elmúlt.
A férjem spermavizsgálata,és a HIV,Hepatitis eredményünk 1 évnél régebbi. Elfogadják Tapolcán? Friss endokrinológiám van, azt elviszem. Mással kell készülnöm?
Szia Évanéne! Hát igen, az orvosok nem mindig kedvesek, de talán azért, mert túl nagy a nyomás rajtuk. Ne legyél betojva, és a lényeg, hogy soha, de soha ne hagyd, hogy elnyomjanak. Igenis kérdezz, érdeklődj, és ha kell törtess, hogy rád figyeljenek, ha segítség kell. Én már megedződtem, de nem mondom, hogy nem esik rosszul, ha bántanak. Az esti fürdéskor szoktam bőgni :-) Aztán hátracsapom a fejem, és megyek előre. A lényeg, hogy sok kivizsgálás lesz. Piroska a recepción nagyon kedves, szájbarágósan beszél, de kell is, hiszen ijedten az ember nem érti mit mondanak :-) Azért ha kérdésed van, írj nyugodtan.
Journalist, hematoma? Az vérzést jelent, igaz? Örülök, hogy jól vagytok!
Sziasztok! Itt vagyok ám, csak egy hematóma miatt több, mint két hetet kórházban töltöttem, ahol nem volt netem! Remélem, mindenkivel minden rendben van, mi mindannyian jól vagyunk!
Leijla, sajnálom a történteket, de azért fel a fejjel, csak úgy tudsz előre haladni. Kérdezz rá, de én úgy tudom, két beültetés között ki kell hagyni három hónapot. De lehet, hogy ez azóta változott. Érdeklődj utánna!
Sziasztok!
Ma reggel vettem egy nagy levegőt, és felhívtam a tapolcai intézetet:-) Nagyon kedves volt a hölgy, akivel a recepción beszéltem, őszintén szólva meg is lepődtem...
5 éve vagyunk együtt a férjemmel, 2 éve volt egy spontán terhességem, 11 hetesen elvetéltem, azóta semmi... A doki azzal nyugtatott, hogy ez a terhesség immunológiailag áttörés volt, minden rendben, hisz rendszeres a mensesem, az uh rendes peteérést mutat... Múlt nyáron - a kérésemre - volt egy sikertelen inszeminációnk is. A vetélés utáni műtétkor, és az inszemkor is erősen görcsöltem, véreztem, a petevezetők átjárhatóságának a vizsgálatánál életem legnagyobb fizikai fájdalmát éltem át, szóval már rettegek minden olyan beavatkozástól, ami a méhemet piszkálja. Ugyanakkor bármit megtennék azért, hogy ANYA legyek!
Nyár elején magánakcióba léptem, felhívtam a győri Kaalit. 10 perc múlva romokban hevertem. Kiderült, hát milyen ostoba vagyok én, hogy nincs hormonsorom, meg immunológusnál sem voltam, stb. El is bátortalanodtam, a férjem amúgy is inkább az örökbefogadás felé hajlik, nehogy bajom essen.
Kerestünk egy endokrinológust, 2 hónap alatt a laborpapírokat is sikerült megszereznünk.
Közben kiderült, meg kell műteni a férjem visszerét, nekem pedig egy munkahelyváltás lehetősége merült fel...
De a kedves hölgy a tapolcai recepción azt mondta, a következő menses első napján telefonáljak, középidőre adnak időpontot. 41 leszek januárban, töredelmesen bevallom, be vagyok tojva...
Szóval: ez a mi kis történetünk :-)
Már a 11. napon? Olyan korai, nem? Bár ők tudják, csak én kicsit korainak tartom.
Leijla, hogy vagy? Jobban vagy?
SZia !
Igen, simán ment. :) 16-án kell visszamenni tesztelésre. Az a 11. nap. Remélem, hogy két csík lesz! :) MÁr nagyon várjuk ezt a babát.
Szia Leijla! Az immunológiám jó lett, genetikán még nem voltam. A terheléses cukrom nem az igazi, D-vitamin elégtelenségem van, és az fsh-lh hormonom sem lett jó. Megyek endokrinológushoz, majd meglátjuk mit mond. Szerintem még nem álltak helyre a hormonjaim az utolsó vetélés óta. Nem, nem vagyok terhes. És dolgozom, igen :-)
Te hogy vagy?
Vero, simán ment az inszem? Mikor kell tesztelned?
Vero inszemes. A 11 és 15 mm-es tüsző jó. Ha napi kb. 2 mm-t nőnek, akkor péntekre lesznek 19 és 23 mm-esek. Szerintem mindkettő befutó lehet!
Én ma voltam az immunológiai eredményekért. Minden rendben. Nem tudom, hogy ez most jó-e, talán a genetikán majd találnak valami magyarázatot a vetélésekre. Leijla, szedsz valamilyen vitamint?
További ajánlott fórumok:
- Dominóra tipp játék - csak tippek és eredmények
- T25...aki végigcsinálta milyen eredményeket ért el?
- Atkins fogyási eredmények
- Elszánt fogyózók eredményei. Ne ígérgess többé! Csináld meg!!:)
- Fogyjunk le együtt eredményesen...
- Mikor lesz meg az eredménye? Már 2 hete járok kondiba, 1 héten 4-szer két órákat edzek..