Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Póréhagyma leves sonkás pitével recept

Póréhagyma leves sonkás pitével recept

A Póréhagyma leves sonkás pitével hozzávalói:
2 db póréhagyma
4 db újhagyma
1 ek vaj
0.5 l zöldség alaplé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
tárkony ízlés szerint
150 g joghurt (natúr)

A pitéhez

12 dkg finomliszt
5 dkg vaj
1 csipet só
2 evőkanál víz (hideg)

A töltelékhez

1 db tojás
3 ek tejföl
1 evőkanál finomliszt
2 dkg sajt
2 szelet bacon (szalonna)
4 dkg sonka

A forma kikenéséhez

50 g napraforgó olaj (vagy vaj)


A Póréhagyma leves sonkás pitével elkészítési módja:
A tésztával kezdünk. A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, picit sózzuk, hozzákeverjük a hideg vizet, és min. fél órára a hűtőbe tesszük. A hagymákat karikára vágjuk, kevés vajon megdinszteljük, majd felöntjük az alaplével és megfőzzük. Kb. 10-15 perc után turmixgépbe átszedjük kevés lével a hagymákat. Összeturmixoljuk, hozzáadjuk a joghurtot, majd még egy kis alaplével könnyíthetünk rajta. Kicsit sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal fűszerezzük. A pitékhez a formákat kivajazzuk, a kinyújtott és kör alakúra vágott tésztát belenyomkodjuk. Elkészítjük a tölteléket. A szalonnát és a sonkát lepirítjuk, majd a zsírból kiszedjük. A tojást, a tejfölt, a lisztet összekeverjük, reszelünk bele sajtot, fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal. A sonka felét hozzákeverjük. Beletöltjük a kosárkákba 3/4 részéig. Előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig, viszont 10 percnél kivesszük, és megszórjuk még sonkával. Ha kész, tálaljuk a leves mellé. sütési hőfok: 190°C


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A póréhagyma leves sonkás pitével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook