Habos rácsos recept

A Habos rácsos hozzávalói:
A tésztához:

25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
3 tojás sárgája
15 dkg cukor
20 dkg margarin
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dl tej

Szóráshoz:

1 ek darált keksz

A töltelékhez:

3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg sárgabaracklekvár
5-6 reszelt alma
1 kávéskanál fahéj

A tetejére:

1 ek durvára vágott dió


A Habos rácsos elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A 3/4-ed részét kinyújtjuk és egy 23×38 cm-es tepsibe terítjük. Megkenjük a lekvárral, megszórjuk a darált keksszel, majd a durva reszelőn lereszelt és levétől kinyomkodott almát rászórjuk, majd meghintjük fahéjjal. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal, s ezt a habot az alma tetejére simítjuk. A megmaradt tésztát kisodorjuk és vékony csíkokra vágjuk, melyet a hab tetejére átlósan ráhelyezünk. Minden kis kockába durvára vágott diót szórunk. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 40 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos rácsos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook