Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Pincepörkölt vegyes hússal, bográcsban recept

Pincepörkölt vegyes hússal, bográcsban recept

Elkészítési idő 120 perc

A Pincepörkölt vegyes hússal, bográcsban hozzávalói:
40 dkg marhalapocka, 40 dkg sertéslapocka, 1 kg burgonya,2 jó fakanálnyi disznózsír (vagy étolaj), 2 nagy szem érett paradicsom, 3 db zöldpaprika, só, őrölt fekete bors, 3 evőkanál paprikakrém, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz vörösbor.


A Pincepörkölt vegyes hússal, bográcsban elkészítési módja:
A húsokat megmossuk, lecsepegtetjük és közepes kockára daraboljuk. A burgonyát és a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. Az előkészített húsokat kevés olajon megpirítjuk, felengedjük fél liter vízzel vízzel, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a felkockázott paradicsomot, kevés sót, valamint a felaprított fokhagymát és együtt megpároljuk. A felkockázott burgonyát már a majdnem kész pörköltbe tesszük, beleöntjük a vörösbort és annyi vizet, hogy ellepje. Ha már majdnem kész utánaízesítjük sóval, ízlés szerint őrölt fekete borssal és végül készre főzzük. Tehetünk bele csípős zöldpaprikát is. Tálaljuk friss kenyérrel és pincehideg borral.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , ápr. 10. 07:45
A pincepörkölt vegyes hússal, bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook