Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pincepörkölt bográcsban recept

Pincepörkölt bográcsban recept

Elkészítési idő 90 perc

A Pincepörkölt bográcsban hozzávalói:
40 dkg marhalapocka
40 dkg sertéslapocka
80 dkg burgonya
1 jó fakanálnyi disznózsír (vagy fél dl. étolaj)
2 nagy szem érett paradicsom
3 db zöldpaprika

őrölt fekete bors
2 db pörköltszaft kocka
1 db füstölt ízű ízesítő kocka
3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz vörösbor.


A Pincepörkölt bográcsban elkészítési módja:
A húsokat megmossuk, lecsepegtetjük és közepes kockára daraboljuk. A burgonyát és a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. Az előkészített húsokat kevés olajon megpirítjuk, felengedjük fél liter vízzel vízzel, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a felkockázott paradicsomot, a pörkölt szaft ízesítő kockákat, a füstölt ízű ízesítő kockát, kevés sót, valamint a felaprított fokhagymát és együtt megpároljuk. A felkockázott burgonyát már a majdnem kész pörköltbe tesszük, beleöntjük a vörösbort és annyi vizet, hogy ellepje. Ha már majdnem kész utánaízesítjük sóval, ízlés szerint őrölt fekete borssal és végül készre főzzük. Tehetünk bele csípős zöldpaprikát is. Tálaljuk friss kenyérrel és pincehideg borral.


Kategória: Húsételek receptjei


A pincepörkölt bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook