Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Bográcsos tarhonya recept

Bográcsos tarhonya recept

Elkészítési idő 120 perc

A Bográcsos tarhonya hozzávalói:
50 dkg házi tarhonya, 1 dl napraforgó olaj (vagy 2 fakanál sertészsír), 2 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg húsos kolozsvári szalonna, 40 dkg házi füstölt szalonna (vagy debreceni páros kolbász, esetleg virsli), 2 db húsos zöldpaprika 2 nagy szem érett paradicsom, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál csemege fűszerpaprika, Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors, esetleg ételízesítő.


A Bográcsos tarhonya elkészítési módja:
A kolozsvári szalonnát, a vöröshagymát, a zöldpaprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A fokhagymákat fokhagymapréssel összezúzzuk, vagy egészen apróra vágjuk. A bogrács aljára teszünk egy jó fakanálnyi disznózsírt, majd felolvasztjuk és rászórjuk a kolozsvári szalonnát, amit pár percig pirítunk, majd beletesszük az apró kockára vágott vöröshagymát és pároljuk csipetnyi sóval megszórva. Ha a vöröshagyma üveges hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Belekeverjük a maradék disznózsírt és amikor rottyant egyet, beleöntjük a tarhonyát, majd folyamatosan keverve megpirítjuk. Meghintjük fűszerpaprikával, gyorsan átkeverjük és öntünk alá 2 deci vizet. Ekkor megsózzuk és fűszerezzük:őrölt bors, só, esetleg ételízesítő. Ha mindent összekevertünk, akkor öntünk még hozzá annyi vizet, amennyit a tarhonya magába szívhat a főzéskor. Főni hagyjuk. De Időnként keverjük át, mert a tarhonya könnyen leragad a bogrács aljára. Amíg puhul, addig felkarikázzuk a kolbászt. Közben ha szükséges, és a tarhonya az összes levet felszívta, akkor öntsünk alá még egy kis vizet. Amikor a tarhonya készre puhult, akkor beleforgatjuk a kolbász és 10-12 percig tovább főzzük, majd tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , ápr. 9. 07:58
A bográcsos tarhonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook