Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Petesejtdonoros lombik fórum

Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)

13091. Ursula33 (válaszként erre: 13090. - Vjucus1974)
2018. aug. 8. 13:29
Az orvosom határozott véleménye. Nem az enyém. Különbség. Hallgatok az orvosomra. Ez meg az én döntésem.
13090. vjucus1974 (válaszként erre: 13088. - Ursula33)
2018. aug. 8. 13:25
Ne haragudj, de azért ugye azt sem tanácsolod, hogy várjunk a klimaxra, hátha egy a tízmillióhoz trherbe esünk.Te hiszel egy kísérleti eljárásban, mások hisznek egy már igazoltan bevált gyógyszerben, mások a kézrátételben.De ilyen határozott véleményt sztem csak akkor szabad kinyilatkoztatni, ha esetleges személyes tapasztalat van
13089. Ursula33 (válaszként erre: 13086. - Vjucus1974)
2018. aug. 8. 13:23

Valóban soha nem szedtem LDN - t, de minden alkalommal leírtam, hogy miért nem. Ha ez kampányolás ellene szerinted... Pff !

Nem is fogom szedni.

Mert azok az orvosok, akiket ismerek személyesen, sokat tettek értem, akkor is hajlandók voltak segíteni nekem, amikor más orvosok elzavartak, hogy mit akarok már, azok mind azt mondták, hogy ne akarjam szedni. Lehet hogy más be merne szedni bármit, anélkül, hogy orvossal egyeztetne, én nem. Pedig elhiheted, hogy amit most szedek, az ezerszer durvább, mint az LDN. Ráadásul csak kísérleti gyógyszer. Mielőtt azonban beszedtem, nagyon komoly és alapos kivizsgálás volt, nem egyetlen vérvétel alapján írták fel és most is folyamatos az orvosi kontroll.

De el tudom fogadni, hogy másnak más a véleménye, személyes tapasztalata.

13088. Ursula33 (válaszként erre: 13083. - Babuka2017)
2018. aug. 8. 13:12

Ezért nem akartam leírni, mert tudtam, hogy ez lesz.

Rengeteg olyan nőt ismerek személyesen, aki lombikkal sem esett teherbe, majd amikor mindent letett és teljesen lemondott róla, akkor hopp, spontán terhes lett.

Sőt! A 48 éves kolléganőm, aki már klimax miatt szedett gyógyszert, fogamzásgátlót, az FSH-ja száz fölött volt 45 éves korában és most 7 hetes terhes.

Én elfogadom ennek az orvosnak a véleményét.

Olyan meddőségis orvost is ismerek, aki meg is mondta, sokkal több dolgot nem tudnak a fogantatásról és a meddőségről, mint amennyit igen és ha minden tökéletes, minden klappol, akkor is csak 40% a lombik esélye.

Úgyhogy én nem fogok LDN - t szedni. De ez mindenkinek a személyes döntése.

2018. aug. 8. 13:12

Mielőtt elkezdtem szedni, elég sok külföldi tanulmányt elolvastam róla és kikértem több orvos ismerősöm véleményét.

Valóban hatásos nagy adagban a drogfüggők, sőt bizonyos rákos megbetegedések és a Szlerózis multiplex kezelésében.

Viszont az LDN-nek is, mint több gyógyszernek van egy kis "meglepetés" hatása is, kis dózisban több terápiában is pl. a mi esetünkben is alkalmazható.

Én sem akarok vitatkozni, van, aki hisz benne, van, aki nem.

Az egyik orvos kollégám azt mondta, hogy nyugodtan szedjem, ártani nem árt, akkor sem, ha csupán placebo hatása van.

13086. vjucus1974
2018. aug. 8. 13:10
Én egyszerűen nem értem ezt a ldn körüli hisztit...Anritter dr.-nő Amerikában tanult, ott és számos országban teljesen bevált dolog a meddőségi kezelésben.Én másfél éve szedem és azon kívül hogy előtte volt 6 sikertelen lombik már kétszer voltam/vagYok terhes mellette.Százszor inkább ez mint kísérleti nyúl legyek vhol Franciaországban.Tudom , hogy Ursula más fórumikon is határozottan érvelt ellene, úgy hogy soha nem szedte.Hozzáteszem nem egy nagy üzlet Anritter dr.-nőnek mert én egyszer találkoztam vele (12.000- ft vizitdijért) és azóta odaszólok a Genium Medbe és ingyen kiírják.Skriba dr.-nőt én egyáltalán nem ajánlom, egyáltalán nem ez a szakterülete, 3,5 éve ismerem a Róbert Károlyból, oda is kellett vki aki felkarolja a lipid kérdést és nagyjából gyorstalpalón részt vett, nekem speciel a tüszőket nem volt képes megtalálni stimu alatt annyira jó orvos:(
13085. Emma1986 (válaszként erre: 13082. - Ursula33)
2018. aug. 8. 13:03

Nem kell ennek vitának lenni.Ezen a fórumon természetes,hogy vannak különbségek a vélemények és kezelési módok között(Dióda,Babuka). Sztem az a lényeg,hogy információink legyenek a lehetőségekről, tudjunk pro és kontra érveket-ha már a legtöbb orvos nem lát el minket megfelelő mennyiségű információval.Aztán mindenki maga eldönti,melyiket szeretné követni.

Engem mindig a tehetetlenség és a tudatlanság zavart(a sokadik sikertelen lombikom mellett persze),ez a fórum viszont mindig további lépésekre készteti az embert.

13084. Dióda
2018. aug. 8. 12:48
Abszolút egyetértek Babukàval, nagyon minimális mennyiség ez, és soha nem lettem terhes ldn előtt, ldn-nel pedig egyből. Sokkal kàrtékonyabb az az orvos, aki még 40 felett saját sejttel bíztat valakit..
13083. babuka2017 (válaszként erre: 13082. - Ursula33)
2018. aug. 8. 12:38

Nos ezzel a drogosoknak való cuccal estek többen spontán teherbe úgy, hogy előtte lombikkal sem.

Több ilyen esetről tudok.

Nagy dózisban (50-150 mg) valóban drogfüggőknek írják fel, hogy a leszokás könnyebben menjen…..de kis dózisban (max 4,5 mg) csak annyit nyúl bele a naltrexone az immunrendszerbe, hogy éppen helyrebillenjen.

De tényeleg felesleges erről vitázni.

Ez is kb. olyan, hogy egyik orvos ad IVIG-et, a másik pedig nem, mert szerinte nem használ, mi több árt.

13082. Ursula33 (válaszként erre: 13081. - Emma1986)
2018. aug. 8. 12:20

Nem akarok vitát szítani.

És előre bocsátom, hogy Bretagne egyik legjobb nőgyógyász-endokrinológusa, és Nyugat-Franciaország legjobb nőgyógyász sebésze, nyitott, fiatal orvos, aki egy fertilitas megújító kísérleti gyógyszer programba is belevágott velem, tehát nem egy begyöpösödött vén trotty. Még az USA-ban is volt most továbbképzésen, tehát azt gondolom abszolút lehet adni a véleményére.

Szó szerint azt mondta, hogy drogosoknak való cuccot ő nem fog felírni nekem és nem is fog asszisztálni hozzá. Felejtsem el!

13081. Emma1986 (válaszként erre: 13070. - Ursula33)
2018. aug. 8. 11:44
Ha publikus,engem érdekelne,mit mondott.Olyan sok ellentmondásos véleményt lehet róla olvasni..
13080. Ildus_Bp (válaszként erre: 13079. - Adelus)
2018. aug. 8. 11:43
Niki, egy javaslat: neked csak az NK sejtek %-os aránya kell a különböző immunológiai laborokból, ezért ne hagyd, hogy mindenféle más - rohadtul költséges - vizsgálatra is rábeszéljenek. Ezt a vizsgálatot csak a Podmaniczky utca 109. alatti laboratóriumban csinálják, és ha jól emlékszem, egy 20-as körül volt az ára. Ezért a pénzért sorszám, szék, ilyesmi nincs, szóval hosszú ácsorgásra és lincshangulatra számíthatsz. Nem ciklusfüggő, bármikor mehetsz, és nyugodtan ehetsz előtte. [link]
13079. Adelus (válaszként erre: 13067. - Bogárandi)
2018. aug. 8. 11:11

Ez igazán jó hír :)!

Szuper!

13078. Aprózsa
2018. aug. 8. 10:51

Köszönöm mindenkinek a segítséget! Rajzolódik ki az út előttem :)

Skriba doktornőhöz bejelentkeztem és szeptember elejére kaptam hozzá időpontot a Czeizel Intézetbe.

13077. Aprózsa (válaszként erre: 13074. - Ildus_Bp)
2018. aug. 8. 10:49

Szia Ildi,

a synlabba kérek majd mindenképp időpontot vérvételre, csak hát a megfelelő napot várom ... még nem akar indulni a menzesz.

Ha ilyen esetben csúszik a sikertelen lombik után, akkor ti mit csináltatok? Illetve gondolom sok mindent nem lehet ... megy a várakozás, hogy egyszer csak.

Az előző lombikoknál ilyen nem volt, persze eddig egyszer sem volt leállítva a ciklusom, mert eddig csak saját petesejtes volt.

Nekem pajzsmirigyre Letrox van kiírva és a magas prolactinra szedem a bromochriptint.

13076. Aprózsa (válaszként erre: 13067. - Bogárandi)
2018. aug. 8. 10:42

Hajrá Adni! Szuper! :D

és igen, a lelki békédre figyelj! de így most már nyugodtan fészkelődhettek ;)

13075. Mapi (válaszként erre: 13067. - Bogárandi)
2018. aug. 8. 10:40

Akkor 3-an vannak! Ez jó.

☺ 💖 🍀

13074. Ildus_Bp (válaszként erre: 13046. - Aprózsa)
2018. aug. 8. 10:36

Szia Niki! Üdv köztünk! Hűha, kísértetiesen hasonló az esetünk, nekünk is 6 lombikunk volt, nekem sincsenek petevezetőim és nekem is Hashimotom van. Én a következő vizsgálatokat csináltattam:

- trombózis panel - ez megvolt neked is, ugyanaz az eredményünk :-D

- Celluláris immunstatus NK funkció méréssel a Synlabban, itt kiderül, hogy túl sok ölő sejtet termel-e szervezeted, és emiatt lökődött ki a terhességed, erre intralipidet vagy IVIG-et ajánlanak

- friss TSH, T3, FT4 érték - úgy látom, ez is rendben nálad

A pajzsmirigyre Syntroxine-t szedek, nekem is írt fel Antritter doktornő LDN-t (ártani nem árt), kaptam Smoflipid infúziót a beültetések előtt, plusz Medrolt és Clexane-t is. Mondjuk ennek ellenére se sikerült az utóbbi két donoros beültetés, dehát a remény hal meg utoljára (vagy a pénz fogy el a folytatásra :-( ).

Drukkolunk neked és kérdezz bátran, illetve oszd meg velünk a tapasztalataidat, érzéseidet, gondolataidat, mert sokat segíthetsz Te is másoknak.

13073. Excaliburné (válaszként erre: 13067. - Bogárandi)
2018. aug. 8. 10:34
Andi Veled örülünk!!😍😍😍
13072. Ursula33 (válaszként erre: 13063. - Babuka2017)
2018. aug. 8. 10:33
Köszönöm a választ! A nagymama lakásának az árát kötjük lombikra, max két körre van pénzünk.
13071. Ursula33 (válaszként erre: 13067. - Bogárandi)
2018. aug. 8. 10:32
De jó! De jó!
13070. Ursula33 (válaszként erre: 13047. - Excaliburné)
2018. aug. 8. 10:32
Tudod Linda, mit mondott nekem itt Franciaországban Ogawa doki is, meg a háziorvosom is az LDN - re...
13068. c33da3a084 (válaszként erre: 13067. - Bogárandi)
2018. aug. 8. 10:23

Mondtuk mi, hogy minden rendben lesz! :-)

Most koncentrálj a pocidban levő babára :-) Jó hangulat, pozitív gondolkodás! Ez kell most!

Puszi! :-*

13068. c33da3a084 (válaszként erre: 13067. - Bogárandi)
2018. aug. 8. 10:23

Mondtuk mi, hogy minden rendben lesz! :-)

Most koncentrálj a pocidban levő babára :-) Jó hangulat, pozitív gondolkodás! Ez kell most!

Puszi! :-*

13067. bogárandi
2018. aug. 8. 10:10
Jó reggelt! Képzeljétek,írt Mónika,h még 2 embriót sikerült lefagyasztani! Úgyhogy helyreállt a lelki békém 😍😍😍
13066. Aprózsa (válaszként erre: 13064. - Mapi)
2018. aug. 8. 09:03

Szia Mapi,

arra az 1 bizonyos kromoszóma problémára vizsgálták, ami nálam megvan. Most meg nem mondom pontosan, hogy melyik, de az egyik kromoszóma ága letört és kapcsolódott át egy másikhoz. Ez nálam életviteli problémát nem okoz, de a megtapadást nagyban befolyásolja. Ezt vizsgálták minden egyes embriónál az Istenhegyi intézetben, és csak a jó embriók kerültek beültetésre.

Átlagban kb 4 embrió ment el az 5. napig és ebből 1 max. 2 volt beültethető.

13065. Eszterlánc09 (válaszként erre: 13062. - C33da3a084)
2018. aug. 8. 09:02

Köszi szépen a választ Karolka💖

A D vitaminra nem is gondoltam😘

13064. Mapi (válaszként erre: 13049. - Aprózsa)
2018. aug. 8. 08:29

Szia Niki!

Az mit jelent hogy vizsgálták az embriókat, 5 naposan genetikailag?

És mi volt az eredmény?

Csak érdeklődöm.

13063. babuka2017 (válaszként erre: 13055. - Ursula33)
2018. aug. 8. 08:14

Reprofit: ha jó volt a sperma, de csak 1 jó blaszto lett, akkor a pénz 1/3-a visszajár. Ha a sperma nem volt jó (szerintük), akkor pedig sajnos semmi.

Sajnos óriási lutri ez az egész.

Ha nem lesz 1 jó blaszto sem (ilyent még nem hallottam) akkor nem tudom, hogy mi van.

13062. c33da3a084 (válaszként erre: 13059. - Eszterlánc09)
2018. aug. 8. 08:06

Szia Eszter!

D-vitamint semmi esetre se hagyd abba, a terhesvitamint én a szünetben sem hagytam abba, mert ez egy összetett vitamin, ami alapjáraton is hasznos egy nőnek :-)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook