Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Ha valaki őszintén el szeretné mondani a gyermeknek 5-6-7 évesen gyereknyelven a legjobb, és minél nagyobb a gyerek, annál érettebben kell neki ezt elmagyarázni. Igazán csak késői kamaszkorban fogja fel igazán ezt az egészet. Így nem fogja zavarni, de ha egyik napról a másikra elmondjuk a pl. kamasz gyereknek, lehet, hogy negatív reakciót vált ki belőle.
Ha sikerül nekünk, nem tudom, el fogom-e mondani neki. Olyan sokmindentől függ, és az évek folyamán sokat változik a gondolkodásunk is. És nagyban függ a hyermek személyiségétől is.
Mi nagyon kevés embernek mondtuk el, mivel ez csakis ránk tartozik, és a későbbiekben ne bántsák emiatt a gyermekemet!
Tapasztalat, hogy a hírek gyorsan terjednek és az iskolában elég kegyetlenek tudnak lenni a gyerekek.
Szia! Nekem a menzesz első napjától kellett szednem, annak ellenére, h ment a kipid és az Ldn.
Mindenkép szedj hozzá valamilyen gyomorvédőt, nekem a Pantoprazol 40 mg nem segîtett, borzasztó gyomorfájdalma voltak, csak a Venter granulátum mentett meg az állandó fájdalomtól.
Az én olvasatomban a gyereknek egy boldog, teljes élethez van joga, nekem csak ez számít és nem azért mert szégyellem, hanem jelenleg úgy érzem hogy így biztosíthatom ezt, hogy nem mondom el. Indokom pedig: a donációval mint információval szerintem nem lehet mit kezdeni, nem örökbefogadás, semmilyen info nincs a donorról, soha nem is kaphatunk, nem is mindig érthető mi ez az egész. Abból a pici sejtből amit kapunk mire egy baba lesz szerintem "több közöm" van a gyerekhez mint a donornak.
A vérvételre pedig igen csekély az esély, de mindent megoldunk ha szûkséges. Remélem úgy fogjuk szeretni egymást ahogy én a szüleimet szeretem, nekem semmi nem okozhatna törést.
DE! Amit írtál az is jogos, mindenki úgy dönt ahogy jónak látja.
Nekem a legfőbb érvem az elmondás mellett, hogy egy vérvétellel egy pillanat alatt bármikor kiderülhet a dolog és felnőtt korban szerintem komoly bizalmi válságot, ha nem szakadást okozhat.
Én sem fogom hirdetni, még családi körben sem, mert amúgy mi közük hozzá, de magának a gyermeknek igenis joga van tudni, ha eljön az ideje. Nincs ebben semmi szégyellnivaló. Ez az én meglátásom, de aztán mindenki nyilván úgy tesz, ahogy a legjobbnak érzi.
Szia Emma,
Én csak a magnéziumot emeltem.
Úgy éreztem segít is.
Linda
Sziasztok!
Nekem is lenne kérdésem: a 7.héten járok és tegnap és ma éjjel is enyhén fájdogált a hasam, úgy mint amikor meg akar jönni. Vérzés szerencsére nincs. Azt olvastam, ez lehet akár jó is, mert tágul a méh, nyúlnak a szalagok. Volt valakinek hasonló, kell vagy nem kell aggódni? Milyen vény nélkül kapható gyógyszert érdemes rá szedni? Érdemes-e egyáltalán valamit? (Azért nem kibírhatatlan, csak érzem)
Sziasztok!
Valamelyikötök szedett Medrolt az LDN mellė?
Ha igen akkor mikor kezdtétek a Medrolt beülti elött?
Koszonom
Sziasztok Lányok!
Felmerült egy kérdésem,kérlek segítsetek!
Most kell elkezdenem a napokban az Estrofemet szednem. Elolvastam a betegtájékoztatót, ahol azt írják, hogy endometriózis esetén fokozott elővigyázatossággal szedhető a gyógyszer, mert kiújulhat a betegség... Nekem 2x volt endós műtétem... Szerintetek lehet valami bajom ettől a gyógyszertől? Írtam Mónikának is, kíváncsi vagyok a válaszára, de a Ti válaszotokra mindenképp :-)
A Magnosolv-val óvatosan Andi.
Van akinek hasmenést okoz.
Én magnesium citrici 500 mg-ot szedtem,de a Magnerot is jó.
Linda
Köszi Csajok mindenkinek a megnyugtató szavakat! Az a vicces,h szinte nem is az orvosokra hallgatok,hanem arra,amit Ti mondtok.A doki pl.meg sem emlitette a rutascorbint meg a magnosolvot..
Irtam Monikanak,kivancsi vagyok mit valaszol.A polipra annyit reagalt,h keressem fel kezeloorvosomat,gyógyszereszemet 😄😄😄
Nekem is volt haematomám a terhesség elején. A magyar orvos fekvést javasolt, viszont Brnoban az ellenkezőjét mondta Bagócsi. Mindenképpen tájékoztasd erről a klinikát.
Én nagyon szurkolok Nektek! Vigyázz Magatokra!
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Andikám pihenj és feküdj ebből baj nem lehet.
Én veszítettem el hematóma miatt 10 hetes babát de véreztem.
3 hét fekvés után is nagyobb lett a hematóma de akiket ismerek és volt nekik nem véreztek felszívódott.
Nekem szigorú fekvést írtak elő.
Nagyon drukkolok h ne legyen baj !🍀🙏ölelés,puszi
Én maximálisan ezzel értek egyet.
Nem mondtuk senkinek és nem is fogjuk elmondani senkinek.
Sima terhesség során sem beszél a petesejtről senki.
Mi annyit mondtunk a családban h lombik és le is van zárva a téma.
De büszke vagyok h megcsináltuk és mentünk és kitartottunk és ha ez a fórum nincs és Ti nem vagytok akkor sokkal nehezebb lett volna lelkileg.
Sokszor most is sírhatnékom van mikor a család elkezdi h kire hasonlít ,olyankor belém hasít h istenem rám nem hasonlíthat.
Aztán pedig mégis... komolyan mondom a nagylányomat is látom benne olykor.( vagy csak azt hiszem h látom)😜
De ez a téma az amiről reggelig lehetne beszélni nem?
Szeretlek Titeket!
Jó ez a kis közösség ..
Szopi de édes vagy ahogy leírtad mindenkiről amit érzel.
Köszönjük h elolvastad valóban lelki hullámvasút ez. Drága vagy ❤️
Szia!
Saját tapasztalatom nincs, de egyik munkatársamnak és párom húgának is hematomaja volt. Mindkettőjuk verzes miatt ment az orvoshoz a terhesseg korai szakaszában. Mindkettőjüknek feküdni kellett. Egyik baba már megszületett, a másik már a második trimeszterben van és minden rendben.
Andi szerintem,ha tudsz orvost kérdezz meg erről inkább.
Én is véreztem már és én szedtem.
Linda
Irtam neki,várom majd a válaszát. Annyi a különbség köztünk,h ő vérzett,es ezért lett volna jobb,ha az kiürül..Én nem vérzek,csak ott a hematóma..
Linda,akkor is szedjem a rutascorbint,ha nem vérzek?
Szia Andi,
Jucus azt mondaná szerintem, hogy ne feküdj. Ha jól emlékszem ez volt nála is utólag, hogy nem kellett volna, mert úgy tudna ürülni a vér, fekvéssel viszont ha gyorsabban növekszik a hematóma, mint az embrió, elnyomhatja. Azt hiszem, ö sajnos így járt. de kérdezz rá esetleg.
Drága Andi,
Dehogy tuti vetélés a vége...
Én is úgy tudom,hogy szigorú pihenés és esetleg szedj Rutascorbint.
Linda
Szia!
Nekem nincs tapasztalatom hematóma ügyben,de millió olyan sztorit olvastam a neten,hogy a sok fekvés segített és simán felszívódott!
Az én számból vicces lenne azt hallanod,hogy ne parázz,mert én vagyok a világ egyik legnagyobb paragépe,de foglald le magad valami jó kis sorozattal,hátha az kicsit eltereli a figyelmedet.
Semmi baj nem lesz,csak tartsd be a fekvést!
Sziasztok Lányok!
Megvolt az ultrahang,8.3mm a baba es láttam-hallottam a szivverését.. 😍 Viszont van egy 9mmes hematoma a petezsák mellett..Amitől rámjött a frász,tudom,h Jucusnak pl ettől ment el az elöző babája..Most egy hét fekvésre vagyok ítélve,jövő hétfőn ujabb ultrahang. Van erről valakinek tapasztalata? Felszívódhat? Vagy tuti vetélés a vége?
Sziasztok :)
Lassan én is petesejtdonoros táborát..Érdekes dolog ez .Mikor elindultunk a lombik irányba ,mert ugye közölte a doki ennyi idósen nem biztos ,hogy sikerül természetes uton.szóval már akkor valamiért a BRNO klinika jött be..mindig ott ragadtam le a honlapjukon..Azóta eltelt 1 év es ujra csak ot motoszkált bennem hiába jártuk itt a vizsgálatokat..amikor jöttek a negativ eredmények azok a képek villantak be,hogy lehet nekem ez lesz az utam .:) A párom sokáig ragaszkodott a saját petesejttel de ugye itthon is fizetős uton indultunk volna el ..igy elmondtam neki ,hogy kb 5 % esélyem van saját petesejttel és ugye az sem biztos hogy lesz jó petesejtem.Tehát 1 év után eljutottam arra ,hogy petesejtdonorral indulok el..
Nyilván amikor oda éreünk ,hogy apróságunknak el kell mondjuk el fogjuk mi is ...:) Bár félek a család reakciótol az én részemről,konkrétan apukámtól ..ugyanis apukám eléggé érdekesen áll az egész lombikhoz.Megkaptam már tőle ,hogy erre van pénz nekünk..pedig nem tartozunk senkinek még neki sem ..és nem is kértünk tőle pénzt se erre se másra...viszont a sógornőmnek nem mondott ilyen dolgokat pedig ő, 44 évesen szült spontán sikerült nekik...tehát nagy harcot fogunk vivni ebbe a dologba az biztos ..de ettől függetlenül kitartok a célom mellett :) Minden tiszteletem azoknak akik már sok csalódáson mentek keresztül és talpra álltak és küzdenek :) <3 es gratulálok azoknak akik már kismamák független attól ,hogy donor vagy éppen spontán lett kismama. :)
Szophi semmi frappánsat nem tudok írni,mert annyira meghatott a hozzászólásod.
Nagyon drukkolok Neked és szuper ügyesen szereztél időpontot!
Linda az egyik "tyúkanyó"🐔🐔
Sziasztok!
Sikerült végre az elejétől végigolvasni benneteket! Igazi érzelmi hullámvasút azt kell mondjam! Tudom, hogy én nem donoros lombikra járok, és ezt a részét érzelmileg nem is teljesen érthetem, próbáltam belegondolni ha velünk lenne így mit is tennék, fel tudnám-e dolgozni. Minden, de minden tiszteletem a tiétek!
Úgy gondolom azonban, hogy azért a másik oldaláról nézve a dolgot igenis egy cipőben járunk! Gyermeket szeretnénk, és mindent megteszünk érte! Kinek hála Istennek kevesebbet, kinek sajnos többet kell érte szenvednie, de hiszem, hogy mind anyukák lehetünk ennek az útnak a végén vagy így, vagy úgy!
Ne haragudjatok, hogy betrollkodtam ide, de annyira összetartóak és kedvesek vagytok, hogy muszáj volt írnom! Annyira szurkolok mindenkiért, de komolyan!
Lisie2015! Ha olvasod! Te vagy az egyik példaképem! Ilyen kitartással létezhetetlen, hogy ne jöjjön össze! Nagyon rég olvastam rólad, remélem jól vagy, mert így ismeretlenül is szorítok neked!!Kérlek írj majd mi van veled! 🍀🍀🍀
Meg természetesen mindenkinek szorítok!!
Az új kismamiknak gratulálok! Remélem átélhetem hamarosan ezt az érzést!
Az ikres kismamiknak üzenem, hogy nagyon remélem, hogy csatlakozhatok az ikres mamik táborához, mert május végén 3as ikreket veszítettem el (még csak a 7. hét végén jártunk) addig sosem akartam ikreket, azóta pedig csak rájuk gondolok!! Valami csoda!
Lulluly köszönet ezért a fórumért, nagyon sokat segítettetek, hogy a 2. lombikra felkészültebben menjek!
Lolitta88, Excaliburné! Ti amilyen gondoskodóak vagytok, az annyira szívmelengető, ti vagytok a fórum "tyúkanyói" a legjobb értelemben véve!
És ti lányok, akik segítettetek azonnal, és önzetlenül nekem mint idegennek köszönöm! Lulluly, Eszterlánc09, Mapi, Timi7979, Excaliburné!
Nagyon megszerettelek benneteket! Na nem elég, hogy nem petesejtdonoros vagyok, még jó hosszú is lettem!
Millió puszi!
Ui.: sikerült okt.1-re időpontot szereznem Antritter doktornőhöz!
Köszönöm!!!! 😙😙😙🍀🍀🍀
Mi nem fogjuk elmondani, én azt gondolom hogy ez nem titok, hanem magánügy mások előtt, a gyerekkel szemben pedig azért mert:
A baba vérszerinti gyerekem lesz, csak nem genetikai, bennem fejlődik én szülöm meg, a beültitől kezdve teljesen mindegy kinek a sejtje, én a sajátomnak érzem. Jobban fogjuk szeretni mint sokan mások.
Tisztelem azt is aki elmondja és teljesen elfogadom.
Azért írtam le a véleményem hogy van ilyen is, remélem ez is elfogadható.