Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Petesejtdonoros lombik fórum

Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)

17012. Platán
2019. márc. 11. 10:13

Sziasztok lányok!

Véget is ért az első lombikom.

ET+7. napon már megjelent egy nagyon halvány második csíkocska a Predictoron, ami a 9. napig egyre erősebb lett. Gyorsan el is mentem megnézetni, HCG 17.5 IU/l. Elég alacsony volt, de netes kutatásaim alapján még nem volt veszve minden, ilyen alacsony HCGből is lettek már babák. De sajnos ET+10. napon és a 11-en sem lett erősebb a 2. csík. Az ET+12. napi HCG már csak 8.4 volt.

Azt mindenképp pozitívumként élem meg, hogy legalább elkezdődött valami, de gyakorlatilag össze vagyok törve.

Szerintetek merre érdemes a bibit keresnem? Most 2 dolog jár a fejemben: az első, hogy az embrió nem volt megfelelő, a második, hogy a szervezetem támadta meg.

Részemről pajzsmirigy, IR kezelve, progeszteron, D-vitamin oké volt, ment a Clexane, méhultrahangoknál is mindent rendben találtak. Egyedül az NK-m nem olyan jó, de dr Balogh Illés szerint ez donorpetesejtnél nem számít (ezt mondjuk nem értem miért), így csak Prednisolont tudtam kikönyörögni a nőgyógyászomtól.

Szerintetek a méhkarcolásnak van értelme, ha már egyszer elindult valami?

Bármi ötletet nagyon szívesen elfogadok, hogy merre induljak tovább, vár még ránk 2 fagyibogyó.

17011. eed9050245 (válaszként erre: 17009. - Eper2)
2019. márc. 11. 06:11

Szia Eper!

Az ügyeleten beszúrják, ha nem találsz mást.

Sok sikert!

17010. Deda77 (válaszként erre: 17007. - Eper2)
2019. márc. 10. 21:41

Szia!

En sem szultem meg es nem volt lombikom sem!

Nekem fogamzasgatlot kellett szedni 30 napig!

Febr 25 ig! Febr 26.-an kaptam a decapeptylt marc 19 en kezdem az estrimaxot majd aprilis 4.-en jon hozza az utrogestan huvelybe es szajon at plusz az aspirin protect es elvileg aprilis 9.-en lesz a beulti!

Üdv

17009. eper2 (válaszként erre: 17008. - Adeafb5fc9)
2019. márc. 10. 20:16

Köszönöm Agee100 :-)! Akkor remélhetőleg nem arról van szó, hogy elnézték a naptárat :-)!

Akkor már csak találnom kell majd valakit, aki beadja marc 15-én!

Köszi!

17008. adeafb5fc9 (válaszként erre: 17007. - Eper2)
2019. márc. 10. 20:02
Szia! Én febr 06-án kaptam a depot szurit és márc 15-én lesz a beültetésem. Mesterséges ciklus. Összehangolnak a donorral.
17007. eper2
2019. márc. 10. 19:21

Sziasztok Lányok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Nekem Április 21-én lesz a petesejt donoros beültetésem a Reprofitban.

Teljesen zöldfülű vagyok a témában :-(. Nem szültem még és lombikom sem volt soha. Szedem a 3x1 estrofemet és a 3x1 utrogestant.

Mónikától azt az utasítást kaptam, hogy a ciklusom 25-ik napján adassak be egy Decapeptyl Depot injekciót. Ez március 15-re esik. Mire való ez az injekció? Kapott már esetleg valaki ilyet?

Kezdtek már esetleg másnak is ezzel ciklusfelépítést?

Nem Április 21-e előtt egy hónappal kellene ezt beadatnom?

Már rögtön az első lépésnél nem értek semmit, túl sok infót pedig nem közölnek :-( :-(

A segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm!

17006. beus009 (válaszként erre: 16970. - Odriii85)
2019. márc. 10. 11:35
Nekem mar nem volt ciklusom. Egy probaciklus es utana johet az osszehangolas....
17005. Mapi (válaszként erre: 17004. - Lisie2015)
2019. márc. 9. 20:25
Grúzia=béranyaság, ha jól tudom.
17004. Lisie2015 (válaszként erre: 17003. - Rozbeta)
2019. márc. 9. 20:06

Lehet, hogy ha elmondanád mi történik Grúziában, akkor lehet hogy el kezdene gondolkodni valaki Grúzián.

De mivel fogalmunk sincs....🤷🏻‍♀️

17003. Rozbeta (válaszként erre: 16996. - Ildus_Bp)
2019. márc. 9. 19:56
Inkább magánban írnék annak, aki gondolkozik Grúzián.
17002. Lisie2015 (válaszként erre: 16997. - Babuka2017)
2019. márc. 8. 19:22
Köszönöm szépen!🤗
17001. Lisie2015 (válaszként erre: 17000. - Mapi)
2019. márc. 8. 19:21

Köszönöm a szavaidat!

Megyünk tovább elöre! 🤗🤗

17000. Mapi (válaszként erre: 16992. - Lisie2015)
2019. márc. 8. 17:03

Minden egyes alkalommal amikor nem sikerült azon gondolkodtam mit csináljak még vagy másképp. A 6. donor embriós beültetésem sikerült. 2x merült fel bennem az intézetváltás, de maradtam a Reprofitban, az én esetemben úgy gondoltam nem lesz jobb ha máshová megyek.

Megkérdeztem az era-t, végül nem csináltattam meg. Ha volt már beágyazódás szerintem felesleges, ha nem én megcsináltatnám.

3x kértem bevizsgált embriót, mindnek 0 lett az eredménye. Pgs nélkül 3 köröm volt, ebből 2x lettem terhes.

Progiból nem tudsz többet nyomni és bármilyen furcsa, de tényleg azért csökken mert nincs terhesség.

Akupunktúrát is megkérdeztem, végül idő hiányában nem csináltattam.

Hogy miért sikerült? Nem tudom, nincs rá magyarázat. Úgy hogy nálam semmi kimutatható eltérés nem volt, mégis a 6.sikerült.

Anyukám halála után a 2.beültetés sikerült. Kívánom neked ugyanezt!

16999. babuka2017 (válaszként erre: 16998. - Lisie2015)
2019. márc. 8. 10:35
A PGS alapján normális, egészséges embrió
16998. Lisie2015 (válaszként erre: 16997. - Babuka2017)
2019. márc. 8. 10:29
Mi az az euploid?
16997. babuka2017 (válaszként erre: 16992. - Lisie2015)
2019. márc. 8. 10:17

Sokat gondolkodtam rajta, hogy erre mit is írhatnék a nagyon sajnálomon túlmenően....

1. Ebből az esetből is látszik, hogy nincs garancia a sikerre. Ivig-gel sem. Bár az ivig hatásosságáról megoszlanak a vélemények.

2. Ki tudja milyen volt az embrió? Persze nem csak ránézésre. Életszerű sajnos az is, hogy a DIVF-nél donoronként csak 1 euploid embrió van a "sok" között :(

3. Ki tudja, hogy van-e esetleg még nem tudott és így nem kezelt meddőségi ok?

A folytatáshoz leginkább csak nagyon sok szerencsét szeretnék kívánni!

16996. Ildus_Bp (válaszként erre: 16993. - Rozbeta)
2019. márc. 8. 09:07
Szia Rozbeta! Grúzia??? Hát ez új! Mesélj!!!
16995. cukimami9 (válaszként erre: 16992. - Lisie2015)
2019. márc. 8. 08:19

Szívből sajnálom!😢😢😢

Sok erőt kívánok a folytatáshoz.

Ahogy olvastam, mindent megtettél, nem tudom, mi lenne a legjobb megoldás.

16994. Lisie2015 (válaszként erre: 16993. - Rozbeta)
2019. márc. 7. 22:18
Grúzia????
16993. Rozbeta
2019. márc. 7. 20:17
Sziasztok! Ha valaki Grúzián gondolkodik, és nem tudja, hogyan induljon el, szívesen adok tanácsot.
16992. Lisie2015
2019. márc. 7. 19:08

Sziasztok!

Túl vagyunk az 5. DFET-en.

Eredmény ismét HCG 0,1.

Egyszerüen tanácstalanok vagyunk.

Én vagyok az, akinél mindig azt mondják, hogy nagy eséllyel indulok a transzfernek.

Szép a méhem, alig kell ösztrogèn, tulajdonképpen anélkül is szép a nyálkahártyám. Gyönyörü az embrió. Hormonok jók. Még ovum is van, pedig öreg csont vagyok....

És mégis nulla az eredmény. Azok közé a paciensek közé tartozom, akik totálisan rontják a Reprofit sikerességi rátáját.

Most pörögnek bennem a kérdések. Mi lehet a baj???

IR-es vagyok. De szedek rá gyógyszert, január 1 óta semmi cukor, semmi fehér liszt. Kiló számra zöldség, IR diéta. -3 kiló ( jó ez nem sok, de 2 hónap alatt ok ) Az endokrinológus szerint nem kell vàrni, azonnal lehet kezdeni a beültetést. Kérdés: lehet, hogy mégis várni kellett volna?

Van még 3 fagyi embrink. De nincsenek bevizsgálva. Kérdeztem a beültetés elött, hogy be lehet e öket vizsgálni. A válasz az volt, hogy az túl nagy sokk lenne az embrióknak, ha felolvasztanák öket, és ùjra lefagyasztanák. Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy a transzfer elött az orrunk alá nyomnak egy csomó papírt, amit alá kell írni. És az egyiken az állt, hogy ha két embrió együtt lett lefagyasztva, és csak az egyik lesz beültetve, mi legyen a másik embrivel. És az egyik opció az újrafagyasztás. Akkor most MIII VAAAAAN?

Pedig elöször azt akartam, hogy vizsgàlják meg az embrit a beülti elött. Vegyék ki azt a bizonyos sejtecskét, ültessék be, de legalább utólag kiderült volna, hogy a mostani sikertelenségnek esetleg az embri az oka, bàrmennyire is szépen ragyogott a monitoron.

Legalább a nulladik IVIG-nek 3-4 hó a hatása, nem kell újra kezdeni. Kérdésem: Viszont ha ilyen hosszú a hatása, minek a másik kettö?

Csináltassak ERA tesztet?

Kellett volna akupunktúra?

Mégis kellett volna a vörösbor?

Vagy -20 kiló??

Lassan anyagi roncsok vagyunk.

Én mózeskosarat akartam venni, már kinéztem magamnak, Nem ERA Tesztet, meg PGS-t....

Kérdés: váltsunk klinikát? A többi más? Van, aki a Reprofitba jött át, és akkor sikerült neki. Akkor mit használna a váltás?

Szállíttassam át az embriket?

Vagy újabb donor???

Mindent tiszta lappal kezdeni???

És a legszebb az egészben, hogy még egy könnycseppet sem hullajtottam.

100%-ban biztos voltam, hogy sikerülni fog. Minden optimális volt. Az elsö 4 napban, mint mindig, éreztem, hogy a kis lurkó fészkelödik odabent, aztán nyugi. Eddig mindig így volt.

Valamiért beágyazódási problémám van.

Ja és a legszebb!!!! Hogy a progi szintem ET4 napon 46 ng/ml lett, és ez szupi. Erre ma ET14 napon 24 ng/ml. Az hogy lehet? Csodálom, hogy nem a fülemen folyt már ki a sok progi, annyit szedtem. Hogy , és miért csökkent le???? A koordinátor szerint, mert nem ágyazódott be az embri! Te hülye!!!! A 4. napon sem, és addig meg nött, hova lett az az 1200 mg meg a 60 mg injekció késöbb???? És mivel az Estrofem miatt nincs ovu, és sárgatest müködés, ezért saját progi termelésem sincs, és elöször a 12. héttöl veszi át a placenta a progi termelést. Nem?

Hova tünt a sok progi amit betoltam a különbözö nyílásokon????

A nögyógyászom, és a Reorofit annyit írt: "nagyon sajnálom"

Hàt ez most jó sokat segített. Köszi!!!!

16991. Angel1974 (válaszként erre: 16989. - Babuka2017)
2019. márc. 7. 15:08

Szia.

Elso idokbe en nem voltam magabiztos egyaltalan amikor elindultam..sőt azert kozbe is voltak hanyatlasok es nem lattam az alagut veget.

Itthon azert nagyok siras es megtortseg kiserte az utamat mert aleszivasig nem jutottam el.

En azt irtam valahol hogy ne vizsgaltassa ki magat es ugy induljon el ??

Bocs de nem emlekszek hogy ilyet irtam volna ..?

En itthon sehova nem jutottam evekig mivel az itteni orvosom es a kinti orvos sem.kuldott el semmilyen viszgalatra ..Itthoni doki csak marvelonal tomott

En is mindent magam utjan jartam ki meg sak egy egyszeru pajzsmirigyre sem kuldott el..Annyit mondott hogy llatja a hormon vizsgalatokbol hogy nincs gond..aztan magamtol indultam el.

Ezert is irtam hogy en sem bantam meg az inmunulogiat stb.

2019. márc. 7. 14:47

Kedves Lányok!

Azt sokszor hallottam már, hogy a Progeszterone Exeltis jobban felszívódik hüvelyen keresztül, mint szájon át szedve. Nem tudja valaki, hogy kb. hány százalékos a szájon át szedett Exeltis hatóanyag vesztesége?

Vagy csak azért ajánlják, mert jobb, ha kikerüli az emésztőrendszert és a májat?

16989. babuka2017 (válaszként erre: 16988. - Angel1974)
2019. márc. 7. 14:21

Hát én még ennél is magabiztosabban mentem az 1. sajátsejtes, majd az 1. donorsejtes lombikra is. Közben pedig voltam spontán terhes és donorpetesejtes terhes is. Gyerekünk azonban még mindig nincs.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az idő és a tények is nagyon sok mindenre megtanítanak. Mint ahogy a lottón sem nyer mindenki, úgy a donorsejttel sem lesz mindenki első nekifutásra terhes, vagy születik meg az első nekifutásból a gyerek.

A tanácsom pedig az mindenkinek számára, hogy vizsgáltassa ki magát tetőtől talpig, mielőtt belevág a lombikba. Ezt ugyanis a klinikák 1. próbálkozás előtt nem fogják megtenni és ajánlani sem. Sok esetben pedig 'donoronként' csak egy dobás van. Egy 5 napos, ránézésre szép embrió ugyanis nagyon nem egyenlő a genetikailag is jó embrióval.

16988. Angel1974 (válaszként erre: 16977. - Banito)
2019. márc. 7. 13:43

Szia Banito !

Nem.kell ennyire borusan latni a dolgot.

Nekem is elsore sikerult es vagyunk meg azert egy paran .Igaz meg nagyon kis pirinyo a babam de itt van velem es nagy boldogsag ez.Az hogy kinek miert sikerul elsore ezt senki tudja de nem is kell ezen porogni

Pozitivan kell hozza allni mert ezt maskepp nem lehet.

Azert ez a pikk -pakk dolog nem ugy megy eppen es arra szamitani kell ,hogy esetleg valami menet kozbe derul ki vagy eppen hogyan reagalunk osztrogen potlasra stb.

En sem gondoltam ,hogy pont a beultetesi szakba nem fogok jol reagalni az estrofemre hiszen mondhatom azt,hogy egeszseges nonek vagyok nyilvanitva .De akkor derult ki keves az estrofem es igen csak emelni kellett.De ettol meg nem fordultam vissza .😊 Egyebkent nrkem is első lombikom .

En is voltam inmunulogian de nem bantam meg mivel kideult hogy van egy veralavadasi mutaciom ebbol.kifolyolag ugy nez ki elore lathatolag 9 honapig szurmom kell magam..

Viszont ha nem megyek el ez sem derul ki.

Aprilisba megyek ellenorzesre inmunulogia es majd ott kiderul hogy meddig kell szurni.

Bar Bagocsi eleg szkeptikus volt ezzel kapcsolatba hogy 9 honapig nem olyan jo dolog de ezt mar az Inmunulogusra fogom bizni mert ez nem az ő szakterulete..Niylvan meghallgatom de ki kerem az itthoni nödokim velemenyet is .

Ertem az aggodalmad hiszen annyi informacio er hirtelen ,hogy ilyenkor csak kapkodja az ember a fejet.

En is igy voltam hidd el..

Mindig olyan dolog jott velem szembe ami miatt elbizonytalakondtam arra a pillanatra .Aztan az egyik nagyon nagyon kedves ismerosom azt mondta .

Nem kell mindent beraktarozni a kis fejedbe es csak a pozitiv dolgokat olvasd es tartsd meg..

Persze,hogy mindig a negativumok jottek elo...😀nem sikerult hiaba volt ilyen meg olyan vizsgalat stb stb stb..

Aztan megtanultam aszerint olvasni ahogy az ismerosom mondta ..Mennyire igaza volt..

Halas is vagyok neki mert maskepp nem tudtam ezt vegig csinaln.

En azt mondom neked hogy negativ es pozitiv dolog valtogatja egymast mindig ebbe a temaba is.

Minden embernek mas a szervezete nem vagyunk egyformak.

Nyugisan keszulj ra lelkileg foleg.

A vorosbort nagyon tudom ajanlani ..a lanyok a lelekemre kotottek😀igy mar hazajovet a parom vett egy uveg szaraz voros bort es azt szurcsoltem 😂😂

Plussz voltam akupunkturan is ami meghozta a gyumolcset voros borral egyutt.😁😁es pesrze megfogadtam mindent amit a segitoim tanacsoltak amiert halas vagyok .😍😍😍😍

Es ami a legfontosabb hogy hittem benne.

16987. banito (válaszként erre: 16986. - RosaGina)
2019. márc. 7. 13:37

Szia RosaGina!

Nem tudom hogy nézték-e a többit, elég régi a leletem de őrzöm mint egy kincset, mert már akkor is mondták hogy gond lehet a terhesség alatt. Annyi van csak ráírva h Leiden pozitív (heterozigóta) meg az V. alvadási faktorról ír vmit pontosan nem emlékszem a szövegre.

16986. RosaGina (válaszként erre: 16984. - Banito)
2019. márc. 7. 12:32

Szia!

A többi trombózis gént is megnezeték? Ha igen, akkor a genetikás trombózist nem kell újra nézni.

A leiden miatt vérhigitót kell majd szúrnod, de az mindenképp jó, hogy kiderült már, mert így akkor vigyáznak majd rád, és minden rendben lesz.

16985. banito (válaszként erre: 16983. - Majdreggel)
2019. márc. 7. 10:24

Szia Majdreggel!

Köszi ezek jó infók. A genetikai vizsgálatokat el is kezdem, azoknak nem jár le a szavija úgy sem :)

16984. banito (válaszként erre: 16982. - Beus009)
2019. márc. 7. 10:21

Kedves Beus!

Köszönöm neked is válaszodat. Nem a legjobb lelkiállapotban vagyok ezért tény hogy most sötétebben látom a dolgokat. Azt elfelejtettem leírni hogy Leiden mutációm (heterozigóta) van ez 22. évesen kiderült. Akkor is kell a trombózis panel? Spontán sosem volt terhességem ez gondolom nem jelent jót. Bízom azért hogy nem vagyok reménytelen.

16983. majdreggel (válaszként erre: 16977. - Banito)
2019. márc. 7. 10:16

Szia, Banito,

javasolni szokták a mammográfiai szűrést, egy nőgyógyászati rákszűrést, a hormonpanelt, a kariotipizálást, ami a férfinál és nőnél is a 46-os kromoszómát nézi (meddőség genetikai háttere). Javasolt még a hárompontos vércukor terhelés, inzulinrezisztencia vizsgálat. Változó, hogy melyik klinika milyen kötelező vizsgálatokat kér, és milyeneket javasol, ezeket megtalálod a honlapjukon. Kell majd STD (AIDS, hepatitis, siphillis viszgálat is, de ezek egy bizonyos időnél nem lehetnek régebbiek, tehát az időzítés is nagyon fontos, hogy mit mikor intézel, és kalkuláld bele a várólistákat is, ha nem magán laborba szeretnél menni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook