Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Melyik ez a prágai klinika?
Esetleg ha beszélnél velük, hogy mi a problémád és kérnéd, másik gyógyszert javasoljanak?
Szia,
ha van recepted, menj be egy patikába, ott megkeresik a számítógépben, hogy a te gyógyszered melyik Németországban kaphatónak felel meg. Teljes áron tudod majd megvenni. Vagy menj a nőgyógyászodhoz és irasd ki vele, így olcsóbb.
Én is így jártam, Prednisolon itt nincs, de az összetevők alapján meg tudtam venni.
Valóban 25-30 között várható elvileg arányaiban a legtöbb egészséges embrió. A gyakorlat pedig az ami.
A spermával szerencsére nálunk sincs gond és az 1. donorunknak hasonlóképp 11 sejtje lett és mind a 11 megtermékenyült.
Arról nem volt szó, hogy kapunk-e képeket. Most azt írták,hogy a felvételek alapján pénteken a doki a biológus és én eldöntjük együtt, hogy ki vagy kik cuccolnak be. Mintha értenék hozzá. :D
Én is arra gondolok amit írtál a természetesen ki választásról.
Amennyiben jól emlékszem 200 Euró az ára.
Érdekes a donor választás, mert azt olvastam, hogy 25-30 éves kor között a legjobb "minőségűek" a sejtek. Erre kaptunk egy 26 éves donort, egy egészséges gyermekkel. A mi esetünk is alátámasztja a fentieket.
Nálunk a spermával nincsen gond, azt mondták tökéletes, apa kb a hír óta úgy járkál mit kakas a szemétdombon! :D
A helyedben visszakérdeznék pontosan mire értették.
Szépen magyarázzák el😊
Ne itt találgassunk.
Linda
Az embryoscope képeit meg is mutatják, oda is adják nektek?
Ennek mennyi az ára Kassán?
A természetes kiválasztás szerintem azt jelenti, hogy az embriók fejlődése alapján fogják kiválasztani a legjobban fejlődőt a beültetésre. Mert a 2 naponta 1x ránézünk helyett biztosan jobb a folyamatos figyelés.
Amúgy az lenne szerintem az elvárható, ha minden donoros ciklusnál legalább 10 sejt lenne és a megtermékenyülési arány is közel 100% lenne. Illetve, hogy legalább 80% érje el a balsztociszta állapotot 5 naposan. Egészséges, fiatal, friss (nem fagyasztott petesejt) és jó sperma mellett ez kellene legyen kb az átlageredmény….
Köszönöm szépen.
Nem hallottam még ròla,de jò dolog.
Az Embryo Glue folyadékot kéred majd?
Ivett
Fanni néha nem könnyű megfejteni mire gondolnak...
Azt gondolnám a megtermékenyítés"technológiájára" értették ezt.
Nem volt semmi speciális ICSI, MACS.
Az embrióknál a 4.nap a nagy vízválasztó, de azt befolyásolni nem tudják.
Linda
Ennyit találtam róla magyarul:
Speciális kultivációs berendezés embriók számára, mely fenntartja az inkubátorban az állandó körülményeket és kimenetként embrióosztódási videófelvételt kinál (a műszer 20. percenként fényképet készít). Az embriológus így pontosan megtudja határozni az embrió sejtjeinek osztódási folyamatosságát. Az ilyen tenyésztés eredményeként lehetőség van a legoptimálisabb embrió kiválasztására anélkül, hogy a folyamatot megsértenénk.
Igen, kértünk EmbryoScope-ot is. Azt írtak ma, hogy ennyinél menjen a természetes kiválasztódás-mondjuk ezt nem nagyon értem, tudnál benne segíteni?
Fanni
Jujj de szep eredmeny 😊
Ez igen..ahogy Linda irta valoban egy kesz focicsapat.
Probalj meg pozitiv maradni.😊😍😍
Fanni egy egész focicsapat!😍😍
Reméljük sokan elmennek blaszto állapotig az 5.napon🤞🤞
Mindennap kapsz infót majd?
Linda
Szia Linda!
Én is szőke vagyok és én sem értem :D Lehet, ez a baj :)
De azt jó tudni, hogyha megcsináltatom a HABAB-ot, akkor ne hozzá menjek kiértékeltetni...
De jövő hétre már van egy időpontom hozzá, meglátom, hogy mit mond. Addigis próbálok bekerülni máshoz.
Jogos.😊Az antiTG is kell még.
Linda
Szia Platán,
Sajnálom😢
Minden bántás nélkül, de Dr Balogh Illés szerint donoros esetben szinte semmi sem számít...Se az NK, se az MLC.
A kis szőke agyammal ezt nem igazán értem.
A csajok akit javasoltak hozzá elmennék a helyedben.
Linda