Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Nekem is egy meddőségi orvosom van heti 4 alkalommal tudom megkeresni, hogy elvégezze a szükséges uh-ot.
Szia!Nem kérnek én semmit cserében!
A Geniumban egy tüszőmérés 10 ezer Ft (5 alkalmas bérlettel olcsóbb) és nem mindig ugyanaz az orvos csinálja, ergo vélhetően nem ugyanazzal a szemmel vagy nézve a cikluskövetés alatt. Nem lebeszélni akarlak a Geniumról, de talán szerencsésebb lenne egy jó meddőségi orvost találni, aki rendelkezésre áll 2-3 naponta. Vagy Lányok, szerintetek ez lehetetlen?
Timmermann Gábor amúgy, akihez én is bejelentkeztem, hogy koordinálja végig a lombikot. Sok jót olvastam róla, ezért is mentem hozzá, nekem nem volt olyan pozitív benyomásom vele. Lepattintott azzal, hogy az ultrahangot bármelyik kollégája, aki ügyeletben van, megcsinálja, plusz rosszul írta ki a cseh receptet is (sima Decapeptyl helyett a depot). Nettó 5 percet voltam bent nála, semmi vizsgálat csak a kérdésem és a rossz recept, hopp 16 ezer Ft. Szerintem lehúzás, hallottam, hogy a Reprofitnak a Róbert Károly a koordinátor intézete, 150 ezer Ft-ért. Amit ez tartalmaz, azt az ember negyedannyiért is el tudja intézni maga.
ez a Genium-med koordinátoros megoldás a legdrágább :) Meg a Reprogenesisnél is van olcsóbb
Jaaa, igen, a Genium Medre gondoltam, ami talán a thökölyn van.
Köszi a válaszokat, Lányok!
Csak arra gondoltam, hogy méhnyálka vastagságot biztos nézet a kinti klinika meg ezt-azt és hogy arra azért nem utaznánk ki mindig.
Kb egy hónapig még jódozok, aztán elmennék ahhoz, aki majd a donoros prg alatt is nézegetne itthon, gondolom most kéne időpontot intézni egy júli-augi vizsgálatért, aztán intézném lassan a laborokat, meg a páromnak, amit kell.
Én csak azt szeretném, hogy olyan orvos legyen, aki érti mit szeretnék, ismeri a donoros lombikot és nem kell magyarázkodnom. És persze nem baj, ha nem nagyon drága :)
Igen, én a Genium-Med-re gondoltam. Miért, Szonáta nem róluk kérdezett? :)
Nemes dolog. Anonim módon lehetséges az adományozás, ha megfelelsz egészségügyileg és már szültél legalább 1 gyereket. Elvileg költségtérítést fizetnek a klinikák, de semmi mást. Emiatt sajnos szinte senki sem akar adományozni.
Tudtommal igen, sőt biztos. Ott dr. Timmermann Istvánt szokták ajánlani.
Sziasztok, Reprogenesisnek tarsintezete a Genmed? Mintha valaki azt mondta volna korabban... Tudnatok orvost javasolni, akihez mehetek, akit a donoros kezeles hatter-tamogatojakent " hasznalhatok" ?
Koszi szepen elore is!
Szia. Mi a reprofitba voltunk es meg a regi áron de hozzajott a fagyasztas, embrioglue, akupunktura igy ha jol remlok 5200 eurot fizettunk + utikoltseg, szallas, gyogyszerek. De itthon maganba jartam terhesgondozasra, genetikakra meg ugye a szules.... szoval az meg 5-600 ezer. Na meg a babakelengye.....végtelen tortenet...🙈😂
Szia, klinikától függ az ár.
egy példa:
[link]
Szia! Szép napot! Most volt itthon az utolsó ivf illetve lenne ingyenes lehetőség de 45 múltam májusban. Ha megkérdezhetem ez kb mennyibe került és melyik intézetben végezték a beavatkozást? Köszönöm szépen a választ!
Köszönöm,állok elébe bármilyen vizsgálatnak persze ha lessz akinek tudok segíteni.
Szia!
A Geniumban vagy a G1-ben be tudod adatni, mindkettő Budapesten van.
Sziasztok!
Intralipid/smoflipid infúzióval kapcsolatban lenne kérdésem. A Reprofitba járunk, Bagócsi doktortól egy csomó vizsgálat után most egy új protokollt kaptam, aminek része az infúzió kúra is. Van aki mostanában kapott? Ha igen, hol tudjátok beadatni? Pécsi kezelőorvosom azt mondta, hogy a járvány miatt felfüggesztették a klinikájukon a beadásukat, és nem is tudja, mikor kezdhetik újra. Tudtok olyan klinikát ajánlani, ahol beadják? Emese írta, hogy ők is be tudják adni a Reprofitban, de jobb lenne itthon.
Nagyon köszi, Zita
Szia Vikk13!
Igen, szedheted ezeket az Estrofem mellett, én is végig szedtem ezeket a vitaminokat :)
Sok sikert kívánok!
Szia!
Én is úgy tudom, hogy csakis családtagnak lehet petesejtet adományozni, és a rokoni kapcsolatot közjegyző előtt írt nyilatkozattal igazolni kel...
Talán a Versis volt egy kicsit "rugalmasabb" ebben a témában, de őket is állandóan feljelentették, vizsgálták. Ráadásul mióta az állam ennyire rátette a kezét a meddőségi intézetekre, mindenbe belelátnak. Nem egyszerű, az biztos.
Nagyon sok feltételnek kell megfelelni, elég sok vizsgálaton kell átesni, nem beszélve a hormonkezelés fizikai és pszichés megróbáltatásairól.
Nem tudom, hogy itthon mikor változik meg a szemlélet és a törvény mikor teszi ezt lehetővé...
De az is elgondolkodtató, hogy ha katolikus egyházi vezető szerint a lombikkezelés bűnös dolog, akkor mit "gondoljunk" a petesejtdonoros lombikról?
De úgy gondolom, hogy ezután a felajánlásod után biztosan lesz, aki megkeres. :)
Igen, ez szép dolog, de sajnos nem ennyiből áll. Egy csomó kritériumnak meg kell felelni, ha egyáltalán vhol megoldható legális körülmények között. Én is úgy tudom, hogy Mo-n csak családtag adhat családtagnak, nincs anonim adományozás. Tényleg vedd fel a kapcsolatot vmelyik meddőségi kp-al. Remélem sikerül! Sok sikert kívánok hozzá! :)
Remelem tudok segíteni valakinek!😞
Igazad van, csak konkrét személy számára van az, hogy családtag adhat
[link]
Igy megallapodasbol nem tudom adhatsz e. Ezt egy jartas klinika tudja megmondani.
Csodas dolog amugy. Nekem donorpetesejtbol lett az édes pici lányom❤❤❤
...nem itthon, Brnoba....
Ha valtozott a torveny akkor lehet. En ott tartok hogy adhat barki viszont a jelenlegi kondiciokkal (meg a stimu gyogyszert sem teritik meg kb semmit) senki se ad, ezert van a csaladtag opcio mert rokon elobb aldoz be idot, vallalja a koltseget, a mellekhatast, fajdalmat es munkabol esetleges kiesest mint egy idegen...
Tehát nem egyszerű.Barkinek segítenek !
Beus, én úgy tudom, hogy itthon csak családtag adományozhat petesejtet. Nem olyan, mint a spermabank, sajnos.
Ez nagyon szep gesztus. Idehaza viszont ezt torvényileg csak minden ellenszolgaltatas nelkul teheted azaz semmit se kapsz érte.
Ha igy is szeretnél, vedd fel a kapcsolatot hozzad legkozelebb eso meddosegi klinikával (Kaáli van az orszag tobb pontjan) esetleg Pesten Robert Károly vagy Versis🤔
Sziasztok! szeretnék petesejtet adományozni.Hogyan tudok?
További ajánlott fórumok: