Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Aszta..
És erről sem hallani soha.
Hú nagyon köszi..
Kiküldték a szerződést és leesett sz állam h Szlovák cég és ott is tárolják.
Hát így biztos h nem velük szerződök ha mellette döntünk.
Millió magyar cég is van de az árak. Brutális.
Képzeld el az első beültetésnel egyáltalán nem, utólag jöttem rá h ez így nagyon nincs rendben, a 2.-nal 3 nappal a beulti előtt, tehát egyértelmű hogy az nem volt elég. A Róbert klinika kritikán aluli. Ha túl leszünk az embrió elszallitason, fontolgatom h irok egy levelet az intézet vezetőjének.
Tapolcara váltottunk. Eddig jókat hallottam csak róluk. De meglátjuk. Az első találkozás mindenképpen pozitív volt.
És te Babuka nálad mik voltak az előzmények?
A leállító szuri a reprofit szerint csak +/- 4 hétre állitja le a ciklust.....szóval átlag esetet nézve (nem menopauzához közelit)a 3-6 hónap az azért kicsit túlzásnak tűnik.
A leállító szurit pedig amiatt adják, mert össze kell hangolni a donorral a ciklust. Nem lehet 4-5 hétig csak ösztradiolt szedni, mert a méhnyálkahártya szerkezete nem lesz jó. Ezért akkor kezdik el csak szedetni az estrofemet, amikor indul a donor stimulációja.
Mikor kezted el használni a progeszteront? Hová váltottatok?
Az azért elég durva, hogy a Róbertben ilyen alap dolgokat sem tudnak :(
És ahogyan írod, az is elgondolkodtató, hogy miért adnak depot injekciót annak, akinek a petefészkei már nem működnek. Az orvos erre talán tudja a választ.....érdemes lenne talán 1x megkérdezni
Sajnos az semmiképpen sem jó, ha bármilyen hormonnal be kell avatkozni :(
Szorítok, hogy minél hamarabb megjöjjön! Aviva tornát nem próbáltad? Azt hallottam többektől, hogy meghozta a vérzést, még ha az eredeti problémán nem is segített.
Mi nem állunk sehogy.
Várjuk a PGS eredményét, hogy egyáltalán lesz-e beültetnivaló.
A következő lépés meg az lenne, hogy menstruálni kellene, de a depot miatt még csak megsaccolni sem tudom, hogy mikor fog megjönni. Marvelont pedig nem akarok és soha többet depot injekciót sem. Hülye voltam, hogy belementem és nem gondolkodtam előre. Tudhattam volna, hogy ez lesz, mert engem a marvelon is taccsra vág. Az után is csak lassan indultak be anno a petefészkeim. Pedig csak 1-1,5 levelet szedtem be belőle.
Számításaim szerint február 10 környékére fog kijönni a fet.
Amúgy azt nem értem az injkecióval kapcsolatban, higy nekem mire kellett, amikor pof-os vagyok. Mindenesetre most nincs a protokolban.
Ti hogy álltok?
Már van időpontotok a fet-re? Mikor mentek?
Jó tanácsként annyit tudnék mondani a még normális ciklussal rendelkezőknek, hogy ne akarjanak depot injekciót. Inkább ne legyen összehangolt a ciklusuk a donorral és kérjék az embriók lefagyasztását és menjenek csak FET-re.
Egy jó embriónál nem számít, hogy fagyasztják vagy sem. A rosszért pedig nem kár......
Sok kellemetlen mellékhatástól kímélheti meg magát ezzel az ember, ha netán az első beültetés nem sikerülne. Mert hát ugye annak az esélye nagyobb, hogy nem sikerül elsőre, mint hogy sikerül. Elég csak itt a fórumban visszaolvasni, hogy kb. mi az arány. (szerintem kicsit valahol elszomorító, hogy 20-on éves donorokkal is csak ennyi)
Nálam a depot injekció úgy leállított mindent, hogy még 9 hét után sem indult be semmi.....azaz kb. 0 a tüszőérlelő hormonon szintje még mindig. Így pedig nem várható normális ciklus. Azaz leginkább semilyen cikluis sem.....
Ildus, örülök, hogy már javulóban vagy.
Dixi, nálad most már végre minden sínen van. A genetika is biztosan rendben lesz!
12887. Dixi 1 2018-01-15 21:33
Sziasztok ma voltam a nogyogynal le vettek a vert a harmony teszthez jövő kedden lesz a genetikai uh és akkora már eredmény is lesz. Akkor meg tudunk mindent beszelni itt a nemet 15 hétnél hamarabb nem mondhatják meg szabály így hiába lesz meg az is a harmony tesztből nem mondhatja meg . Gondolok mindenkire csajok és drukkolok mindenkinek és nagyon remélem ez az év sóknak szerencsét hoz
Igen olvastam én is olyat h a hyerek beteg lett és nem vették le ezért összehoztak egy babát akinek a levett őssejtje mentette meg a tesót.
Most az előbb beszéltünk róla a férjemmel azt mondta h egy dolog amiért legalább a minimum évet megpróbálhatnánk h ugye itt csak az apai rész ami donor lehet ha baj van én nem. És h legalább ezt az esélyt adjuk meg.
Nagyon hívogat a csaj a héten már szerződést is küldenek azt mondták ha nem küldjük vissza tárgytalan semmi kötelezettség.
De érdekel a véleményetek!
Pont ezt érzem én is azért is kérdezem kinek mi a véleménye..
Köszi Ildusom 😘
Én elég szkeptikus vagyok a köldökzsinórőssejt levétel kapcsán. Különösen, hogy olyan erőszakosan és ravaszul lelkifurdancskeltő módon tukmálják a kismamákra. Itt egy érdekes cikk, ami rámutat, mennyire korlátozott körűen felhasználható. [link]
Persze azért érdemes lehet a dokiddal is átbeszélni.
Lányok!
Nektek mi a véleményetek az őssejt levételről?
Hívogat egy hölgy h akciós és beszéljünk és blablaba de mi még mindig nem tudjuk eldönteni.